"VİCDAN SAHİPLERİNE DUYURU"

Trabzonspor Taraftar Dernekleri, "Vicdan sahiplerine duyuru" başlığıyla yaptıkları ortak açıklamayla TFF’nin kararına büyük tepki gösterdiler. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen taraftar derneği başkanları adına açıklamayı okuyan Özgür Özal, 3 Temmuz’u Türk futbolu adına bir umut olarak gördüklerini, ancak son kararla hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türk futbolunun temizlenmesi ve Türk futbolunu kirletenlerin cezalandırılması, sonucu belli olan maçların bir daha oynanmaması adına 3 Temmuz'u milat olarak görmüş, temiz futbol adına umutlanmıştık. Fakat maalesef TFF Başkanı Demirören'in dün yaptığı açıklama teşvik ve şikenin serbest olduğunun, 58'inci maddenin değiştirilmesi ve 105'inci maddenin eklenmesiyle yasal bir zemine oturtulduğunun resmi kanıtıdır."

Şikenin olduğunu ancak sahaya yansımadığını söylemenin Türk halkıyla dalga geçmek olduğunu da iddia eden Özal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu söz Türk sporseverlerini cepheleştirecektir. Fair play olgusu ortadan kalkarak isyana dönüşecek ve sokağa sıçrayacaktır. İsyanın sokakta ve statlarda hak aranması şeklinde olması arzu edeceğimiz bir şey değildir. Zaten ileri demokrasilerde hak sokakta değil, yasalarda aranır. Artık şike depremi özerk olan TFF'nin aşabileceği bir sorun değildir. Toplumumuzda inisiyatif alan kanaat önderlerimiz sorumluluk almalıdır."

YEREL BASIN SİYAH SAYFALARLA ÇIKTI

TFF’nin kararına Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler de sert tepki gösterdi. Birinci sayfasını siyah yapan Taka Gazetesi, “Yazıklar Olsun, Futbol Federasyonu şikenin üzerini örttü”, Ekspres Gazetesi, “Komedya”, Günebakış Gazetesi, “TFF Fenerbahçe’yi kurtarmak için zulüm sergiledi, Şikecileri kayırıp mağduru suçladılar”, İlkhaber Gazetesi, “Büyük Rezalet, Trabzonspor ayaklandı”, Karadeniz Gazetesi ise, “Trabzon’da isyan var. Demirören’in açıklaması infial yarattı” ifadeleriyle kararı okuyucularına duyurdu.

GALATASARAY’LA 113’ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın yapacakları maçla birlikte 113'üncü kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne dek yapılan 112 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 51'ini Galatasaray kazanırken, 25 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 112 karşılaşmada bordo – mavililer 123, Galatasaray 148 gol attı.

Ligde yapılan 75 karşılaşmanın 24’ünü Trabzonspor, 34'ünü Galatasaray kazandı. 19 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Trabzonspor lig maçlarında 86, Galatasaray ise 101 gol attı.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)