A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın, 2016 Dünya Kupası Elemeleri için açıkladığı aday kadroya Trabzonspor ve Anadolu kulüplerinden hiçbir oyuncuyu almaması tepki çekmişti. Trabzonspor’un formda kalecisi Onur’un milli takıma çağrılmaması, bunun yerine kulüplerinde forma giyemeyen Cenk ve Mert’in kadroya alınmasına Trabzonspor kanadından sert tepki gelmişti. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Abdullah Avcı’yı İstanbul kulüplerinden bir milli takım yaratmakla suçlamıştı.

VOLKAN’IN HATALI GOLÜ TEPKİ ÇEKTİ

A Milli Takım’ın Romanya’ya kendi evinde 1 – 0 yenilmesi ve maçta kaleci Volkan Demirel’in hatalı gol yemesi Trabzon yerel basınında gündem oldu. Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Marek Sapara’nın milli takımda gol atmasına da dikkat çekilen haberde, “Elin adamı madeni biliyor. Milli takımını Trabzonspor’dan seçiyor. Sapara’nın golü Slovakya’ya yetti” ifadesi kullanıldı. Karadeniz Gazetesi de, “Volkan’ın hatası pahalıya mal oldu. Bu senin eserin Avcı. Trabzonspor’un formda kalecisi Onur Kıvrak’ı aday kadroya çağırmayan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın çok güvendiği Volkan milli takımı adeta yaktı” cümleleriyle Avcı’yı eleştirdi.

ANADOLU’DAN TEK MİLLİ: STANCU

A Milli Takım’da Anadolu kulüplerinden hiçbir oyuncu olmaması sosyal medyada da günün konusu oldu. Sosyal medyanın konuyla ilgili en dikkat çeken yorumunda ise, “Kim demiş Türkiye – Romanya maçında Anadolu takımlarından milli oyuncu yok diye. Stancu var ya” ifadesi kullanıldı. Orduspor forması giyen Romen milli oyuncu Stancu, dün akşamki karşılaşmanın Anadolu takımlarında forma giyen tek milli oyuncusu ilan edildi.

SAPARA VE ADRİAN KAZANDI

Trabzonspor’un Slovak futbolcusu Marek Sapara, ülkesinin Letonya’yı 2 – 1 yendiği karşılaşmada takımının ikinci golünü kaydetti. Trabzonspor sitesinden yapılan açıklamada, “2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Slovakya, başarılı oyuncumuz Sapara'nın da gol attığı maçta kendi evinde ağırladığı Letonya'yı geçerek grupta ikide iki yaptı. Slovakya’ya galibiyeti getiren golleri maçın 5. dakikasında penaltıdan Marek Hamsik ve 9. dakikada şık frikik golüyle oyuncumuz Marek Sapara kaydetti. Letonya’nın tek golünü 84. dakikada Maris Verpakovskis penaltıdan attı. Grubun 16 Ekim'de oynanacak üçüncü maçlarında, Slovakya kendi sahasında Yunanistan'ı ağırlayacak” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Adrian'ın formasını giydiği Polonya hazırlık maçında sahasında Güney Afrika'yı  1-0 mağlup etti. Adrian'ın ilk 11'de maça başlayıp 58 dakikada sahada kaldığı maçta Polonya'ya galibiyeti getiren golü 82. dakikada Marcin Komorowski kaydetti.

Bu arada Avusturya’nın Kazakistan’la deplasmanda oynadığı ve 0 – 0 biten maçta da Janko 62’inci dakikada oyuna dahil oldu.

BORDO MAVİLİ FUTBOLCULAR SEVGİ EVLERİ’NDE

Bu arada Trabzonsporlu Tolga, Serkan, Giray ve Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, Trabzon Bahçecik Sevgi Evleri Yetiştirme Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Bordo-Mavi Kalpler Proje Direktörü Arzu Aktaş’ın organize ettiği ziyarette duygulu anlar yaşandı. Sevgi Evleri öğrencileriyle hoşça vakit geçiren futbolculardan Kaptan Tolga Zengin, kendileri için bu ortamda bulunmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Siz aslında yaptıklarınızla bizlere destek verip bizleri mutlu ediyorsunuz. Ama her şey yine de karşılıklı olarak yürüyor. Artık ömür boyu karşılaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Serkan Balcı ise kendisinin de böyle ortamlarda büyüdüğünü vurgulayarak, “Sizlerin aranızda bulunmak beni mutlu etti. Her şeyden önemlisi sizleri mutlu görmek bizi de sevindiriyor. Umarım tüm hayatınız boyunca mutlu olursunuz” diye konuştu. Giray ise, “Sizleri ziyaret etmekten gerçekten onur ve mutluluk duyduk. Mutluyuz çünkü biz güzel bir aileyiz. Gelişim içerisinde olmanız beni daha da umutlandırdı. Sizler bizim kardeşimizsiniz. Aranızda olmak, sizleri mutlu görmek çok güzel. Umarım hep böyle mutlu olursunuz” dedi. Proje Direktörü Arzu Aktaş da, Bordo-Mavi Kalpler Projesi’nin gün geçtikçe büyüdüğüne işaret ederek, “Sizlerin gelişimi bizi de umutlandırıyor. Yeni yerinizle birlikte daha da güzel işlerde başarılı olacaksınız. Gerek Trabzonsporlu futbolculara, gerekse de siz değerli çocuklarımıza teşekkür ederim” yorumunu yaptı.