3 Temmuz 2011’de başlayan şike soruşturması sürecinin dün İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan cezalarla yeni bir boyut kazanması, Trabzon kamuoyunda memnunluk ve beklenti yarattı. Mahkemenin kararının hukuksal olarak doğru olduğunu belirten yerel gazeteler, şimdi sıranın Türkiye Futbol Federasyonu’nda olduğunu söyledi.

Günebakış Gazetesi, “TBMM’nin Yıldırım, hükümetin ve TFF’nin Fenerbahçe aşkı şikeyi örtemedi. İstanbul’da hakimler var”, Taka Gazetesi, “Mahkeme kararıyla Şampiyon Trabzonspor. Trabzonspor aklandı”, İlkhaber Gazetesi, “Fenerbahçe şikeci, Trabzon tertemiz”, Ekspres Gazetesi, “Ve mahkeme ‘Şike var’ dedi. Trabzon lekesiz ve tertemiz. Şike tescillendi, sıra kupada”, Karadeniz Gazetesi ise, “Gözünaydın Trabzon. Temizsin tertemiz. Emeğimizi çaldın Aziz” başlıklarıyla gelişmeleri okuyucularına duyurdu.

GÜNEŞ HIZ KESMİYOR

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını bu sabah yaptığı kondisyon ağırlıklı antrenmanla sürdürdü. Günde çift antrenmanla sezona hazırlanan bordo mavililer, bu sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde iki ayrı sahada çalışma yaptı. İlk bölümde ağırlık toplarıyla kondisyon çalışması gerçekleştiren futbolcular, diğer sahaya geçerek yarı sahada taktik çalışması gerçekleştirdi. Oyunu sık sık durduran ve futbolcularından kanatları kullanmalarını isteyen Şenol Güneş, başarılı paslar atan yeni transfer Soner Aydoğdu’ya da sık sık ‘Aferin Soner’ diyerek moral verdi.