PLAY OFF’U GARANTİLEMEK İÇİN

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor’a 2–1 yenilerek elenen ve büyük bir şok yaşayan Trabzonspor’da, teknik direktör Şenol Güneş futbolcularını Galatasaray maçına konsantre etmek için elinden geleni yapıyor. Kaptan Tolga Zengin ve yardımcı antrenörlerle birlikte futbolcularla özel görüşmeler yapan, grup toplantıları düzenleyen Güneş, kupa maçını unutmalarını istiyor.

Avrupa macerasına Eindhoven yenilgileriyle veda eden, Türkiye Kupası’ndan da elenen bordo mavililer, lig şampiyonluğunda daha şanslı konuma gelmek için Galatasaray maçından mutlaka 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Lider Galatasaray’ın 17 puan gerisinde bulunan Trabzonspor, İstanbul’da galip gelerek puan farkını 14’e indirmeyi amaçlıyor. Aradaki farkı kapatmaları halinde play off’ta şanslarının daha yüksek olacağının altını çizen Şenol Güneş, Galatasaray maçında da sahaya hücum ağırlıklı bir 11 sürmeyi hedefliyor.

Kaleyi yeniden Tolga Zengin devralırken, Antalya maçında ilk 11’de oynamayan Colman ve Burak tekrar takıma dönecek. Bileğindeki sakatlık tam olarak geçmese de Olcan da bu önemli maçta ilk 11’de takımdaki yerini alacak.

KAPTAN’DAN MESAJ VAR

Trabzonspor kaptanı Tolga Zengin, Galatasaray maçının kendileri için zor bir karşılaşma olacağını belirterek, “Şu an itibariyle ligin lideriyle oynayacağız. Ancak bizim kalitemiz de belli. İyi oynadığımızda neler yapabileceğimizi defalarca gösterdik. Ondan sonra rakibin artıları, eksileri gelir. Son Beşiktaş ve Sivasspor maçlarındaki oyunumuz bunun ispatı. Umarım istediğimiz puanı ya da puanları alırız. Artık ligi hafta hafta düşünüyoruz. Her maç zor. Büyük küçük takım ayrımı yok. Şampiyonluğa, düşmeye oynayanlar, Play-Off'u zorlayanlar var. Herkesin bir iddiası var. Bu nedenle her maça aynı ciddiyetle hazırlanıyoruz" dedi.

DEFANS DÜŞÜNDÜRÜYOR

Galatasaray karşılaşması öncesinde teknik direktör Şenol Güneş’i düşündüren en önemli konu ise defans oyuncularının formsuzluğu ve takım savunmasında yaşanan sıkıntılar. Son 8 resmi maçında kalesinde 17 gol gören Trabzonspor’da defansın ligin en çok gol atan takımı olan Galatasaray’a karşı nasıl bir performans göstereceği de merakla bekleniyor. Defansta rotasyon yapma konusunda adeta eli kolu bağlı olan teknik direktör Şenol Güneş’in, orta saha ve hücum oyuncularından da defansa katkıda bulunmalarını isteyeceği öğrenildi.

AMAÇ TOPA DAHA ÇOK SAHİP OLMAK

Teknik direktör Şenol Güneş oyuncularına Galatasaray maçında galibiyetin anahtarı olarak da topa daha çok sahip olmayı gösterdi. Topa sahip olduklarında Galatasaray’ın hücum etkinliğinin azalacağına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, bu nedenle orta sahada görev vereceği Adrian ve Colman gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncularından bol pas yapmalarını istedi.

SERKAN, ZOKORA VE HENRİQUE SINIRDA

Trabzonspor’da Galatasaray maçının ardından oynanacak olan ve ‘sezonun maçı’ olarak nitelenen Fenerbahçe maçı için de futbolculara kart uyarısı yapıldı. Sarı kart sınırında olan Serkan, Zokora ve Henrique Galatasaray karşısında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Fenerbahçe maçında takımdaki yerlerini alamayacak. Teknik kadro da yaptığı toplantılarda futbolculara hakeme itiraz, rakiple kavga gibi ikili mücadele ve oyun dışı konularda kart görmemeleri konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

GALATASARAY İLE 111’İNCİ RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray yarınki karşılaşma ile 111’inci kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar yapılan 110 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 50'sini Galatasaray kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 110 karşılaşmada Trabzonspor 120, Galatasaray 143 gol attı. Ligde yapılan 73 karşılaşmanın ise 24’ünü Trabzonspor, 33'ünü Galatasaray kazanırken 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında bordo mavililer 83, Galatasaray ise 96 gol kaydetti.

TRABZONSPOR’UN GALATASARAY MAÇI MUHTEMEL 11’İ:

Tolga – Serkan, Giray, Celustka, Cech – Volkan, Zokora, Adrian, Colman, Olcan - Burak

SAKAT: Glowacki, Vittek

CEZALI: Yok


ÖA(TM/Aİ)