Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili olarak, “Baktığınız zaman yeni arkadaşlarımız var. İnşallah geçen seneden daha iyi futbol oynar daha başarılı bir şekilde sezonu sonlandırırız. İyi bir başlangıç yapmamız lazım. Ay sonunda toplanıyoruz. Yaklaşık bir hafta burada bir kamp dönemimiz olacak sonra iki etap yurt dışı kampımız olacak. Sonra bilmiyoruz durumu. Şampiyonlar Ligi durumu da olabilirmiş. Öyle olursa kampımız biraz daha kısa sürecek. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçımız olacak. Biz şu an elimizde olana bakacağız. UEFA maçımız var diye düşünüyoruz. Ona göre hazırlıklarımıza başlayacağız. Sonrası ne olur bilemeyiz. İnşallah sezona iyi bir şekilde hazırlanıp gireceğiz. Sezon başı kamplar çok önemli güç toplamamız gerekiyor” dedi.

GİT DENMEDİĞİ SÜRECE GİTMEM

Tolga, Onur’la takımın yararına olan bir rekabet içinde olduklarını da vurgulayarak, “Her sezon iddialıyız, hiç kimse sezona iddiasız girmez, Onur da ben de çalışacağız. İnşallah Allah kaza bela vermez, sakatlık olmaz. Güzel bir şekilde çalışıp Trabzonspor’a faydalı olacağız” dedi. Transfer teklifleriyle ilgili de konuşan Tolga Zengin, şöyle devam etti:

“Almanya’dan, Rusya’dan en son İtalya’dan bir teklif gelmişti. Ben bu takımın kaptanıyım, sorumluluklarım var. Ben her zaman söylerim; bana ‘git’ denmediği sürece gitmem. Belki git dendiğinde de gitmem. Annemin de sağlık problemleri var. Annemin yanından da kulübümden de ayrılamam. Allah bir kaza, bela, sakatlık vermezse yine takımımızın başındayız.”

BURAK AYRILDI DİYE BİLİYORUM

Tolga Zengin, Burak’ın transferiyle ilgili olarak ise, “Tabi futbolun içinde böyle şeyler oluyor. Ben ayrıldı diye biliyorum. Ama önemli olan ayrılırken de güzel bir şekilde ayrılabilmek. Burak’a baktığınız zaman bütün taraftarlarımız, herkes sevgi gösterisinde bulunuyor, verdiği emeğe teşekkür ediyor. Burak da kulübümüze camiamıza teşekkür edip kalbinin her zaman burada olduğunu söylüyor. Önemli olan güzel ayrılabilmek, gittiği yerden iz bırakabilmek. Takımımıza verdiği katkılardan dolayı Burak’a da çok teşekkür ediyoruz. Burak çok değerli bir arkadaşımızdır. Takımı gerçekten en az bizim kadar sahiplendi. Böyle ayrılıklarda gönül biraz buruk oluyor ama yapacak da bir şey yok, futbolun doğasında var bu” ifadesini kullandı.

Tolga, Almanya’nın Türk takımlarına getirdiği maç yasağının Trabzonspor’un kamp programını etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili olarak da, “Bize her yer Trabzon. Biz her yerde kamp yaparız, sıkıntı olmaz. Kampsız kalmayız” dedi.

YILDIRIM’A CEVAP

Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bugünkü şike duruşmasında, “Trabzonspor’u ben 4. büyük yaptım” sözünün sorulması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuları benim konuşmam yanlış olur. Neticede bizden yaşça büyük insanlar. Ama Trabzonspor’un büyüklüğü şahıslarla alakalı değildir. İnsanlar Trabzonspor’un tarihini açıp okurlarsa daha iyi anlarlar. Onunla bununla büyüklük olmaz”.

Geçen yıl takımın en uzun oyuncusu olan Tolga, Bamba’nın gelişiyle bu ünvanını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine de, “En uzun benim diye bir derdim yok. Kulübümüze takımımıza katkı sağlasın, boyu çok önemli değil. Baktığınızda Alanzinho da kısa, o da inşallah takımımıza katkı sağlar. O anlamda bir birliktelik yakalarız” ifadesini kullandı.