Sezona kulüp başkanı Mustafa Şahin'in istifasıyla başlayan Tokatspor'da hedef, maddi imkanların yetersizliğinden dolayı ligde kalmak olarak belirlendi. Teknik direktör Namık Altunsoy ile anlaşan Tokatspor, geçtiğimiz sezon takımda yer alan sadece 3 futbolcu ile yola devam kararı alırken sezona yaklaşık 20 futbolcu transferi yaparak başladı. Bordo beyazlı ekip, lige İnegölspor deplasmanında aldığı 1-1'lik skorla başladı.

Daha sonra oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 yenilgi alan Tokatspor, 12'inci hafta sonrası topladığı 15 puanla ligde 11'inci sırada yer aldı. Lig'in 13'üncü haftasında kendi sahasında Alanyaspor'u 1-0 yenen bordo beyazlı ekip, ardından Gaziosmanpaşa'yı 4-1, İskenderun Demirçelikspor'u 1-0, Körfez Futbol Kulübü'nü 2-0 ve ligin ilk yarısının son maçında Ofspor'u 3-0 yenerek ligde üst üste 5 maçını kazandı. Tokatspor, ilk yarıyı topladığı 30 puanla, 32 puanlı lider Balıkesirspor'un ardından ikinci sırada tamamladı.

"HEDEF GİDEBİLDİĞİMİZ NOKTAYA KADAR GİTMEK"

Tokatspor teknik direktörü Namık Altunsoy, sezona maddi imkanlar doğrultusunda yaptıkları transferler ile girdiklerini hatırlaırken şunları söyledi:

"İlk hedefimiz ligde tutunup daha sonra üst sıralarda kendimize yer almaktı. Özellikle son 5 maçı da kazanmamamız bizi ikinci sıraya yükseltti. Bu başarıda emeği geçen ve bizi iç saha ve dışarıda yalnız bırakmayan taraftarımıza ve bizleri destekleyen yönetimimize teşekkür ederiz. İkinci yarıda hedefimiz gidebildiğimiz noktaya kadar gitmek."


MT(EA/AÖ) FOTOĞRAF