12 yıl aradan sonra yeniden Avrupa kupalarında mücadele edecek olan Tofaş'ı Münih'teki kura çekiminde teknik koordinatör Tolga Öngören ve Genel Menajer Coşkun Teziç temsil etti. Kurada Estonya'nın Rakvere Tarvas takımı ile eşleşen Tofaş, ilk maçını 25 Eylül'de deplasmanda, rövanşı ise 2 Ekim'de Bursa'da oynanacak. Tofaş, turu geçmesi halinde KRKA (Slovenya), ETHA Engomi (Güney Kıbrıs) ve Pınar Karşıyaka'nın yer aldığı A Grubu'nda yer alacak.

Kulüp Başkanı Efe Aydan, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) kura ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Efe Aydan, iyi bir kura çektiklerini, Baltık ülkelerinin basketbola ne derece önem verdiklerini bildiklerini belirtirken şöyle dedi:

"Bu sezon yeni bir yapılanmaya gittik. 2 yeni transferimizi takımımıza kattık. Geçen seneden oturmuş bir kadromuz vardı. Bu kadroya yeni oyuncuları takviye ederek hem Avrupa'da hem de ligde başarılı olmak istiyoruz. Takımımızın ekip ruhu, birlikteliği geçen sezon çok iyiydi. Bu birlikteliği korumak istiyoruz. EuroChallenge'da eleme turunu geçip gruplara kalmak istiyoruz. Kura camiamız ve Türk basketboluna hayırlı olsun^."

Kura çekimi için Münih'te bulunan Tolga Öngören, turu rahat geçeceklerini savunurken, "Eğer Rakvere Tarvas'ı geçersek A Grubu, oldukça zor ekiplerden oluşuyor. Rakiplere baktığımız zaman mücadelenin, çekişmenin üst düzey olacağı bir grup diye düşünüyorum. Kendi evimizde oynayacağımız maçları kazanırsak, gruplara kalacağımıza ve gruplardan da çıkacağımıza inanıyorum. Kura camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Transferle ilgili açıklamada da bulunan Tolga Öngören, şöylebkonuştu:

"İki yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdik. Takımımıza bir uzun oyuncu daha transfer edeceğiz. 5 numara bölgesine yabancı bir oyuncu alıp transferi kapatmak istiyoruz. Buckman ile anlaşamadık. Kendisi Euroleague seviyesinde bir takıma gitmek istediğini söyledi. İç transferde Austin Nichols ile yeni sezon için anlaşma sağladık. Ruzic de yeni sezonda takımda olacak. Zuza çok karakterli bir oyuncu. Zuza'nın yerinin dolmayacağını biliyoruz. Fakat biz o bölgeye daha genç, daha atletik bir oyuncu düşünüyoruz."