Törene Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ve İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin yanı sıra spor yöneticileri, Belediye temsilcileri ve sponsor firmalar ile çok sayıda davetli katıldı.

Organizasyonun düzenleyicilerinden olan Beden Eğitimi öğretmeni Metin Serbest, amaçlarının çocukların haftada bir gün düzenli spor yapmaları olduğunu, sosyo-ekonomik farklılıkları ortadan kaldırarak her bireye eşit imkan sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin Türkiye’de örneği olmadığını belirten Okul Müdürü Erkan Sevindik, “Çocuklarımızın ders saatleri dışında planlı spor yapmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Projemizi de bu bilinçle hazırlamıştık. Bu yıl üçüncüsünü düzenlerken ilk günkü heyecanımız katlanarak artmıştır. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da alt kitlelere futbolu sevdiren güzel bir etkinlik olduğu için böyle bir daveti seve seve kabul ettiğini belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Sağlam, “Beraber hareket etmeyi, yardımlaşmayı, paylaşmayı öğreten çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonun sonuçlarının iyi olacağından hiç kuşkum yok” dedi ve Öğrencilerin hem sporu hem de derslerini ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.