Dünyanın en iyi golfçüsü Tiger Woods yarın başlayacak olan “Tukish Airlines World Golf Final” öncesi basın toplantısı düzenledi. Maxx Royal Otel’deki toplantıya yerli ve yabancı birçok basın mensubunun yanı sıra Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur ve THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Turna katıldı.

THY’nin tanıtım filmi ile başlayan toplantıya ilk olarak Kuzey İrlandalı Rory Mcllroy katıldı. Antalya’ya ilk defa geldiğini belirten Mcllroy “Çok heyecanlı bir hafta, gerçekten burada olduğum için çok mutluyum. Burayı daha önce hiç görmedim ve gerçekten buraya gelmekten çok memnunum. Dünyanın en önemli golf oyuncuları burada, gerçekten çok heyecanlı bir turnuva olacağını düşünüyorum. Bu turnuvanın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Tiger Woods’la ve diğer oyuncularla kıyaslanmak bence adil değil. İnsanlar bence rekabet görmek istiyor, yarışmalar esnasında rekabet olacak ancak, biz birarada oynayacağız, Fair Play çerçevesi içerisinde bir arada olacağız. Sezonun ortasından bu yana oldukça sıkı çalışıyorum. Oldukça adil bir turnuva izleyeceksiniz sanırım. Çarşamba günü rahatlamış olacağım, sonuç ne olursa olsun yaptıklarımın takdir germesini bekliyorum” dedi. Birkaç gündür Antalya’yı gezdiğini söyleyen ünlü sporcu “Daha önce İstanbul’a gelmiştim. Birkaç saat önce golf sahalarını görme fırsatım oldu, pek çok güzel yer gördüm Antalya içerisinde. Buradan deneyimler kazanarak ayrılmak istiyorum” dedi. Konuşmasının ardından Rory Mcllroy’a, Zeki Çukur tarafından THY uçak maketi hediye edildi.

WOODS ALKIŞLARLA GELDİ

Toplantıya ikinci olarak ünlü golfçü Tiger Woods katıldı. Alkışlar arasında salona giren Woods gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk olarak bugün yaptığı antreman hakkında konuşan Woods “Bugün 9 çukur oynadım. Bu golf turnuvası oldukça eğlenceli olacak gibi görünüyor. Gerçekten güzel bir olay” dedi. Dünyanın çeşitli yerlerinde golfü çocuklara sevdirmeye çalıştıklarını belirten Woods "Benim memleketimde 20 Bin’in üzerinde çocuk golf oynamak istiyor ve biz onları teşvik etmeye çalışıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye’deki golf programlarıyla ilgili bilgim yok. Ancak dünya çapında gördüğüm çocukların kendi aralarında rekabet etmeleri oldukça faydalı olacaktır. Türkiye’deki kurumlarda ne öğretildiğini bilmiyorum fakat bu turnuvada, görünüyor ki çocukları bu spora yönlendirecektir” dedi. Rakibi Mcllroy hakkında konuşan Woods “Amerika ekibinin nasıl olduğunu bilmiyorum. Detayları turnuva devam ettikçe göreceğiz. Herkesin iyi ve kötü zamanları olabilir sonuçta bu bir karşılaşma olacaktır ve sonuçları göreceğiz. Eminin dünya kupası çok güzel geçecek ve en iyi oyunlarımızdan birisi olacak. Mcllroy benim için farklı bir nesil. Şimdi baş başa rekabetler olacaktır ve herkes kendi kulvarında iyi bir performans sergileyecektir. Mcllroy şimdi 23 yaşında ve ben 40’larıma yaklaştım pek çok kerede tekrarladığım gibi Avrupa’dan yeni ve genç oyuncular biraraya gelecek. Şimdi gördüğüm kadarıyla çok başarılılar o yüzden rekabet konusunda birşey söyleyemeyeceğim” dedi.

Bir gazetecinin Türkiye’de golfü nasıl bulduğunu sorması üzerine, Woods “ Öncelikle birkaç saat önce golf sahalarını görme fırsatı bulduk. 9 çukur oynadık ve şimdiye kadar beklentilerimin üzerindeydi. Burada olmak gerçekten çok eğlenceli olacak bunu görebiliyorum ve çok rahatladım. Günün keyfini çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Zeki Çukur’un hediye ettiği THY uçak maketini alan Tiger Woods alkışlar arasında salondan ayrıldı.