Türk Hava Yolları ve Türkiye Golf Federasyonu işbirliği ile düzenlenecek turnuvaya, Tiger Woods'un da aralarında bulunduğu dünyanın en iyi 8 golf oyuncusu katılacak. Dünya genelinde büyük ilgi çekmesi beklenen turnuva, Antalya Golf Kulübü Sahası PGA Sultan'da gerçekleştirilecek ve 50'den fazla ülkeden canlı yayınlanacak.

WOODS VİLLASINA YERLEŞTİ

Turnuvanın favorisi 'Golfün Sultanı' olarak adlandırılan Tiger Woods, bugün saat 13.30'da özel uçağıyla Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı'ndan korumalar eşliğinden ayrılan Woods, Kempinski Otel'de özel olarak hazırlanan 'Sultan' adlı villaya yerleşti.

Türkiye'ye ilk defa gelen ünlü golfçü, Mustafa Koç, Yıldırım Demirören, Fikret Öztürk, Mevlüt Çavuşoğlu ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile golf oynayacak. Tiger Woods'u turnuva boyunca ünlülerin koruması olarak bilinen Michael Jackson, Paris Hilton gibi ünlülere korumalık yapan Savaş Menteş ve ekibi koruyacak.

8 ÜNLÜ GOLFÇÜ YARIŞACAK

Yarın başlayacak turnuvada 5 milyon 200 bin dolarlık büyük ödül için yarışacak golfçüler şöyle:

Tiger Woods: ABD'li oyuncu dünyanın en çok kazanan ve tüm zamanların en başarılı golfçüsü olarak kabul ediliyor. Kariyerinde 74 PGA Tour şampiyonluğu ve 38 European Tour zaferi bulunuyor.

Rory Mcllroy: Kuzey İrlandalı oyuncu yeni neslin yıldızı olarak tanımlanıyor. US Open'ı kazanan en genç oyuncu olan Mcllorroy'nun kariyerinde 6 PGA Tour ve 4 European Tour şampiyonluğu bulunuyor.

Charl Schwartzel: Kariyerine emin adımlarla ilerleyen Güney Afrikalı oyuncu.

Lee Westwood: İngiliz oyuncu, PGA ve Avrupa dahil olmak üzere girdiği her majörü kazanma başarısı göstermiş birkaç sporcudan biri olarak tanınıyor.

Hunter Mahan: Amerikalı sporcunun 2 dünya, 3 PGA şampiyonluğu bulunuyor.

Matt Kuchar: Parlak bir kariyere sahip Amerikalı golfçü, turnuvanın deneyimli isimlerinden.

Justin Rose: İngiliz asıllı Güney Afrikalı oyuncu, en çok tanınan golfçüler arasında yer alıyor.

Webb Simpson: Son US Open şampiyonu.

TURNUVANIN PROGRAMI İSE ŞÖYLE:

9 Ekim: 1. tur maçları/12.30 ve 13.00

10 Ekim: Çeyrek final maçları/08.30 - 09.00 ve 13.00 - 13.30

11 Ekim: Yarı final maçları/09.00 ve 09.10

12 Ekim: Final maçları ve program müsabakaları/08.30 ve 13.00