Sözlerine Beşiktaş'ın eski başkanlarından Süleyman Seba'nın "Şerefli ikincilikler şampiyonluklardan daha önemlidir" sözüyle başlayan Demirören, "Süleyman Seba bu sözü 8-0'lık Ankaragücü-Galatasaray maçının ardından söyledi. O günden bugüne geldik, ama yine futbol adına aynı şeyleri paylaşıyoruz" diye konuştu.

Toplantıda konuşma yapmayı düşünmediğini ancak Altay Kulübü Başkanı'nın konuşmasının ardından kararını değiştirdiğini ifade eden Yıldırım Demirören, "Bugün futbol nereye geldi bir düşünelim. Şapkamızı önümüze koyalım. Türk futboluna hizmet vermiş başkanlar yöneticilere yönelik bir operasyonla bugüne gelindi. Federasyon başkanımız bombayı elinde buldu. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Hepimizin ortak hedefi Türk futbolu için bir karar almaktı. Alınacak kararlar camiaları memnun etmeyebilir. Şu ana kadar 8 kulüp gündemde, bu 12'ye kadar gidecek. Maalasef Fenerbahçemizin adı herkesten çok geçiyor. Reyting uğruna gündem yaratmak için hep Fenerbahçe'nin adı geçiyor. Ancak şu an 8 takım içinde. Türk futbolu için adım atmalıyız" şeklinde konuştu.

Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulu üyelerinin iyi niyetleriyle bugünlere gelindiğinin altını çizen Demirören, şöyle devam etti:

"Gerekirse verilen önergeyi geri çekelim. TFF Başkanını güven tazelemeye çağıralım. Seçim kararı alalım. Gelecekte kavgadan çocuklarımız bizden hesap sormayacak, çocuklarımız kavga neden bitmedi onu soracak. Birlik beraberlik içinde hareket edelim. Bu işin doğrusu mahkeme sürecini beklemektir. Kulüplere öneriyorum önergemizi geri çekelim, Federasyon seçime gitsin."


EA(OS/FG)