Toplantının açılışında basın mensuplarına açıklama yapan TFF İcra Kurulu Üyesi ve TFF Profesyonel Kurulu Başkanı Arif Koşar, 2 ay önce göreve geldiklerinde ana hedeflerini, 'gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis kalmayacak' olarak belirlediklerini söyledi. Coşar, “Bu sözün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk kez böyle bir birliktelik oluyor. Olayın yerinde incelenmesi, aksayan yerlerin giderilmesi için çok faydalı bir çalışma. Futbol ailesinin genişlemesi, birbirlerine seçimden seçime bakan; birisi ‘bana oy verecek misin?’ derken diğeri ‘sen bana ne vereceksin’ diyen bir durumu ortadan kaldıran bir tabloyu en iyi şekilde böyle ortaya koyabilirdik” dedi.

Seyahatlerinin çok anlamlı, başarılı ve reel geçtiğini de vurgulayan Arif Koşar, "Orduspor’da değişik bir şey oldu. Tesisleri gezerken yaz okulunda tesislerin nasıl cazibe merkezi haline getirilmesini konuştuk. Ordu’da bir söz aldık. Yaz okuluna gelen sporcu gençlere bir saat İngilizce veya seçmeli bir yabancı dilin ders olarak okutulmasını da karara bağladık" diye konuştu.

AMACA YÖNELİK HARCAMA YAPMAYAN KULÜBE PARA YOK

Arif Koşar, ana amaçlarını anlatırken de, "Bir takımda, ilk 11'de oynayan kendisinin yetiştirdiği en az 4 – 6 arkadaş olursa, o kulüp ayaklarının üzerinde durabilir ve farklı yerlere gelebileceğini bize gösterebilir. Futboldaki gelir düzeyinin yükselmesi, ana sponsorların farklı bir yere gelmesi, sponsorlardan gelen gelirlerin nerelere aktarıldığı konusunda çeşitli farklılıklar var. Kimi başkan daha lüks bir yazıhane için bu masrafları yapmış, kimisi de altyapısındaki çocukların daha refah içinde idmanlarına çıkabilmesi için kullanmış. Bizim bu ana sponsorlarımızla, 2, 3 ve Bank Asya’daki göğüs, stad ve sırt reklamlarının yanında, televizyon gelirlerini de artırmak için müthiş bir çalışmamız var. Bu çalışmaların nihai sonucunda, kalkıp da bu parayı amacı olmayan yerlere harcayacak hiçbir kulübe rıza göstermeyeceğiz” dedi.

ÖA (TM/SSA) (FOTOĞRAF)