Yargıda bulunan şike konusu için UEFA ile TFF arasında bazı pazarlıkların yapıldığı kulislerde dolaşırken, Fenerbahçe'nin CAS'a açtığı davadan feragat etmesi yönünde beklenti bile oluşmuştu. Federasyon'un PFDK ve Etik Kurul raporlarını görmeden herhangi bir kararı açıklayabilmesinin imkansız olduğu böylelikle bir kez daha ortaya çıktı.

PFDK ve Etik Kurul'un henüz tamamladığı bir çalışma ve Federasyona gönderdiği bir dosya olmadığı öğrenildi. Etik Kurulun çalışmalarını biterse bile PFDK'na henüz iletmediği de gelen haberler arasında. Bu arada PFDK'nın sözlü savunmaları almaya devam edeceği de ortaya çıkan bir başka gerçek. Geçen hafta Aziz Yıldırım'dan sözlü savunma alan ve bunu 2 günde tamamlayan PFDK bu hafta ise İlhan Ekşioğlu'nun sözlü savunmasını alacak.

SAVUNMA HAKKI KUTSALDIR

Bakırköy Savcılığı'na başvuran ve Adalet Bakanlığı'ndan gelecek onayı bekleyen PFDK onay gelir gelmez bu hafta içinde Metris'e giderek İlhan Ekşioğlu'nu dinleyecek.

METRİS'TE FİZİKİ ŞARTLAR MÜSAİT DEĞİL

Öte yandan Cezaevi'nin fiziki şartlarının müsait olmadığı için işlemler uzun sürdüğüde öğrenildi. Yazılı savunmayı tercih eden PFDK ısrarlı talepler nedeniyle sözlü savunmalar için hayır demedi.

EK SÜRELER VERİLDİ

Savunma hakkının kutsal olmasından yola çıkarak tutuklular için ek süreler veren PFDK önce iki defa 20 gün, daha sonra da 1 ay daha ek süre vermişti. Sözlü savunmalar zaman aldığı için titiz bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

ŞU ANA KADAR HİÇ BİR KULÜP PFDK'YA SEVKEDİLMEDİ

Diğer taraftan Şike dosyasında adı geçen hiç bir kulübün şu ana kadar PFDK'ya sevkedilmediğide bir başka gerçek. Dolayısıyla PFDK'nın kulüpler hakkında bir rapor hazırlaması olanaksız gözüküyor. PFDK'ya sevkedilen kişiler hakkında ise çalışmalar son sözlü savunmalardan sonra bitmiş olacak. Etik Kurul raporunu da görüldükten sonra PFDK dosyayı Futbol Federasyonu Yönetimi'ne teslim edecek. En erken 2 hafta sonra PFDK kişiler hakkındaki çalışmalarını tamamladığında "men cezaları" açıklanabileceği belirtiliyor. bununda Süper finalin oynanacağı son gün olan 14 mayıs'tan sonra gelmesi büyük ihtimal.

Ancak kulüplerle ilgili dosyaların lig bitmeden sonuçlanması henüz başlamadığı için yukarıda da belirtildiği gibi imkansız bulunuyor.


UD(UD/FG)