FIFA'nın genel merkezinde düzenlenen U20 Dünya Kupası Zirvesi nedeniyle Zürih'te bulunan Yıldırım Demirören, DHA'nın, milli takımda Abdullah Avcı ve bazı futbolcular arasında yaşanan sıkıntıların basına yansımasına ilişkin sorusunu, "Milli takım bir bütün. Bütünün içinde hocalarla kimsenin bir sıkıntısı yok. Ama biz kamuoyu olarak oynamayan her oyuncuda bir sıkıntı varmış gibi yansıtmayı seviyoruz. Yoksa biz bütünüz. Bu bütünün her parçasında milli takım, teknik kadro oyuncular oluşturuyor. Bizim hiçbir sıkıntımız yok, yolumuza da devam ediyoruz" diye yanıtladı.

Türkiye-Estonya maçıyla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Demirören, "İyi bir skor ve puanla geçtik. İnşallah ayın 12'sinde Romanya maçında da tekrar aynı başarıyı bekliyoruz" dedi.

"U20, 2020 İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ADIM"

Gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmasını da değerlendiren Demirören, "Bu önemli bir adım. Türkiye bir çok organizasyonlar yaptı. Bunların hepsini de başarıyla tamamladı. U20, futbol bazında yapılan en büyük organizasyon. Bunu da başarıyla geçeceğimize inanıyoruz. Tabii bu 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyatlara adaylık) için de önemli bir adım ve önemli bir referans olacak bu başarı. İnşallah da güzel bir şekilde geçecek diye de bekliyoruz" diye konuştu.

"KADIN FUTBOLUNDA GERİDEYİZ"

Dünyada kadın futbolunun atak yapması ve bunun için Türkiye'de altyapının yeterli olup olmadığına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Demirören, "Şu an bu konuda yeterli talebimiz yok. Daha geçen gün yönetim kurulunda konuştuk. Takım sayısını artırmaya çalışıyoruz. Tabii Avrupa'yla kıyasladığınızda çok gerideyiz" dedi.

Demirören, Fenerbahçe-AEL Limasol maçı öncesi güvenlik kaygısı yaşanıp yaşanmadığını ise, "Hayır yok. Futbol global bir oyun" diye değerlendirdi.


EÇ(GH/FG)