Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, derbi maça saatler kala Vali Sebahattin Öztürk ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler'i ziyaret etti. Ziyarete Başkanvekilleri Ufuk Özerten ve Servet Yardımcı ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Temsilciler Kurulu Başkanı Dr.Fatih Tanfer, Genel Sekreter Prof.Dr. Emre Alkin de katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Erzurum’da bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ettiği ziyarette, Süper Kupa finali sürecini de hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2011 Süper Kupa final maçının Erzurum’da oynanacağı yönünde bir söz verdiğini anımsatan Başkan Demirören, “Tabi 2011 Türkiye Süper Kupa finali o dönem gerçekleştirilememişti. Bu dönem Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in de girişimleri oldu. Süper Kupa’nın Anadolu şehirlerine açılması fikrine biz de sıcak bakmıyor değildik. Böylece TFF yönetimi olarak 2012 Türkiye Süper Kupa finalinin Erzurum’da yapılmasına karar verdik" diye konuştu. Başkan Yıldırım Demirören, "Maça olan yoğun ilgiyi görünce, böylesine önemli bir maçın Erzurum'da, bir Anadolu kentinde oynanmasına karar vermekten memnuniyet duyduk. Maçın kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyorum" dedi.

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finaline Erzurum’un ev sahipliği yapacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Küçükler, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun değerli yöneticilerine bu yüzden ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Süper Kupa finaline ev sahipliği yapmak biçim için çok önemliydi" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum’u bir futbol kamp merkezi haline getirme arzusunda olduklarının altını çizen Küçükler, “Şehrimiz iklimi dolayısıyla klimatize özelliğe sahip, bu yüzden yazları Erzurum’da hava çok serin oluyor. Bu durumu bir avantaj haline dönüştürmek istiyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemizin spor kompleksi projesi var. Şu anda ihale aşamasına getirmiş durumdayız. Bu tesisi hayata geçirerek, profesyonel futbol kulüplerinin ilgisini Erzurum’a çekmeyi hedefliyoruz. Bu projemize destek noktasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun da ilgisini bekliyoruz" diye konuştu.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, Büyükşehir Belediyesi’nin spor kompleksi gibi bir yatırımı Erzurum’a kazandıracak olmasını sevindirici bulduğunu belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu süreçte üzerine düşeni yapacağını dile getirdi. Ziyaretin sonunda TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonlu olan Vali Sebahattin Öztürk'e 61, Belediye Başkanı Küçükler’e de üzerinde ‘Ahmet Küçükler’ yazılı 25 numaralı milli takım forması ve ‘kırk yıl hatırı vardır" diyerek, Türk kahvesi ile fincan takımı hediye etti. Başkan Küçükler de, TFF Başkanı Demirören ve Yönetim Kurulu üyelerine Oltu Taşı tespih hediye etti.
 
HP(KS/Aİ)