"Bizim için bütün takımlar eşittir" diyen Mermer, "Büyük veya küçük takım ayrımı yapmayacağız. Herkesin federasyonu olacağımızı göstereceğiz" şeklinde konuşarak iddiasını ortaya koydu. Murat Mermer'in sözleri şöyle:

"Türk futbolunu kaostan kurtarmak için bir defa 58. maddeyi uygulayarak, UEFA ile anlaşacağımız ortak noktada, kulüpler için en az zararla, en az hasarla bu konudaki çalışmaları tamamlayıp bitireceğiz. Fakat bununla bu işler bitmiyor, ortada 1.5 milyarlık bir borç var. bu borcun ortadan kaldırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Kulüplerin şu anda mali durumları maalesef dip yapmış durumda, paraya ihtiyaç var, kulüplerin ayakta durabilmesi için kaynak lazım, nakit akışının sağlanması için gelir kaynakları oluşturmamız gerekiyor. Acil eylem planı içinde çalışmamız gerekiyor.

Sayın Bakanımızın tarif ettiği, dürüstlük, doğruluk, yeteneklilik, hukuk bilgisi gibi temel konularda çok fazla bilgim var buna ek olarak gençliğim ortada. Yaptığımız işler ortada. Uluslararası platformalarda çok problem çözdük. kadromda çok uzman mali müşavirler, hukukçular, futboldan anlayan çok ciddi arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızla beraber bütün sorunları ortadan kaldıracağız. Sadece ben değil, Sayın Bakan'ın tanımlamasına hep beraber uyuyoruz. Sayın Bakanımızın tespit ettiği kriterlere uygun 28 tane Türkiye'yi seven, Türkiye'deki problemleri çözecek bilgili ve dinamik bir takımımız var...

Hemen hemen tüm kulüplerin yöneticileri ile görüştük. Ortak noktaları yakaladık. Görüşmelerde yol haritamızın uygun olduğunu, çözüm getirebileceğimize inandıklarını söylediler. İyi bir stratejik planlarımız var. Bu konuda hem fikir olduk. Oylama sırasında bunu göreceğiz. Yapacağımız icraatları açıklayacağız. Basın yoluyla ve Ankara'daki temaslarla yapabileceklerimizi ispatlayacağız. İnananlarla çıktık bu yola.

Tüm ezberleri bozacak bir yönetim anlayışıyla geliyoruz. Bizden eskiden bilinen, standart uygulamaları kesinlikle istemesinler. Yeniden bir yapılanla yapacağız. TFF bir şirket gibi, profesyonel bir anlayışla hareket edecek.

Bu arada mevcut kurulları, Etik Kurulu olsun, Disiplin Kurulu olsun, hiçbirini değiştirmeyeceğiz. Bu kurullardaki kişilerle temas yaptık, onlara bu mesajı verdik. Sadece yapacağımız daha iyileştireceğiz...Daha Avrupa standartlarında bir yapı oluşturacağız. Bir iki ek komiteler kuracağız. 1. LİG, 2. LİG, 3. LİG kulüpleri ile iletişimi yüksek seviyede tutmak için, birebir sorunları çözmek için ek komiteler oluşturacağız. Araştırma ve geliştirmeye önem vereceğiz. Bugüne kadar hiç araştırma ve geliştirme ile ilgili işler yapılmamış. yapılanlar da eksik yapılmış. Sadece 18 kulüp ile ilgili sorunlar ele alınmış ama Türk futbolu herkesin futboludur, bir bütündür.

Büyük veya küçük ayrımı yapmayacağız. Bizim için bütün takımlar eşittir. Aynı ilgiyi aynı alakayı göstererek bu federasyonun herkesin federasyonu olduğunu göstereceğiz...

Sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın başlattığı bayanlar ve çocuklarla ilgili çalışmaları arttıracağız. Futbol statlarına tribünlere aileleri çekeceğiz. Çünkü futbol 11 kişi ile değil, 12 kişi ile oynanıyor. Seyirci en büyük etmen, bugün çok büyük kayıplar var. Bayanlar ligi ve engelliler liginde önemi ve dikkati artıracağız. Daha aktif hale getireceğiz.


UD(UD/FG)