İbrahim Hacıosmanoğlu ve Erdal Alkış'ın ardından İşadamı Zafer Murat Mermer, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat'ta yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulu öncesinde başkanlığa aday olduğunu dün yazılı bir açıklama ile resmen bildirmişti. Zafer Murat Mermer bugün ise The Ritz Carlton Otel'de düzenlediği basın toplantısında projelerini açıkladı. Zafer Murat Mermer yaptığı açıklamada, Türk futbolunun içinde bulunduğu tüm zorlukları üstlenip, sıkıntıları çözmek için göreve talip olduğunu ifade etti.

Genç, sorumlu, eğitimli bir futbolsever vatandaş olarak adaylık kararı aldığını açıklayan Mermer, şunları söyledi: "Yönetim kurulu üyeleri, kulüpler, hakemler ve futbolcular ile birlikte yeni bir döneme imza atmaya hazırım. Bu yeni dönemde birlik ve beraberlik içinde yeniden Türk futbolunu dünyada konuşturacak, 2002'de aldığımız dünya üçüncülüğü gibi yeni başarılara imza atmayı hedefliyoruz. Türk futbolunun, bu yeni dönemi ile birlikte tüm zorlukları üstleneceğiz. Ekip çalışması ve futbol camiasının desteği ile tüm spor dalları içinde futbolu hak ettiği yere taşıyacağız. Görevimin bilincinde olan bir Türk vatandaşı olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni bir yönetim şekli ile birlikte hareket ederek hizmet edeceğiz. Tek bir bedenle Türk futbolu adına alacağımız tüm kararlar ile bir kez daha o özlenen günleri yaşamak adına aday oldum. Türk futbolu adına adaylığımın hayırlı olmasını temenni ederim."

Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılı döneme değinen Mermer, hukuki sürecin beklenmesinden yana olduklarını aktararak, "Futbolumuz bazı sorunlar yaşamakta. TFF tarafından alınacak kararın, hukuki süreç tamamlandıktan sonra alınması gerektiğine inanıyoruz. Hukuk, TFF'nin de üzerindedir. Buradaki süreçler takip edilerek karar vermenin doğru olacağını ve bu yönetim anlayışı içinde olacağımızı paylaşmak isterim. Lig bittikten sonra karar verilmesi daha doğru olur" diye konuştu.

UEFA ve FIFA'ya ne kadar bağlı olunsa da Türkiye'nin kendi kararını verebilmesi gerektiğinin altını çizen Mermer, "Kendi içimizde çözmemiz gereken konuları, kendi sistemimiz içinde çözeceğiz. Kulüplerimizle, futbol adamlarımızla, medyayla fikir alışverişinde bulunacağız. Konuyla ilgili FIFA ve UEFA'ya alınan ve alınacak kararların doğru olduğunu ispatlamak da TFF'nin görevidir" dedi.

Zafer Murat Mermer, dava sürecinde Türk kulüpleri için, "Gerekirse Avrupa kupalarına gitmiyoruz" denilebileceğini söyledi. Bu kararın tek başına TFF tarafından alınamayacağını ve Kulüpler Birliği Vakfı ile görüş birliği içinde böyle bir karar alınabileceğini savunurken, "(Biz 1 sene Avrupa'ya gitmiyoruz. Kendimizi toparlayıp, daha sağlam bir şekilde orada yerimizi alacağız) denilebilir" ifadelerini kullandı.Türkiye'nin uluslararası alanda milli takım düzeyinde son dönemde yaşadığı duraklamaya değinen Mermer, Türkiye'yi başarılı bir futbol ülkesi haline getirmek istediklerini ve en önemli vizyonlarının da bu olduğunu kaydetti.

"FENERBAHÇELİYİM VE KULÜP ÜYESİYİM AMA ARTIK TÜM KULÜPLERİN ÜYESİYİM"

Kendisinin bir Fenerbahçe taraftarı ve kulüp üyesi olduğunu açıklayan Zafer Murat Mermer, TFF başkan adayı olmasının ardından ise tüm kulüplerin üyesi olarak kendisini gördüğünü dile getirdi.

Babasının Beşiktaşlı, annesinin ise Galatasaraylı olduğunu belirten Mermer, kendilerine Anadolu kulüplerinden aday olma yönünde telkinler geldiğini dile getirirken, "Bir amaç için toplandık. Gelen talepler üzerine buradayız. Bizi bu göreve layık gören büyüklerimize teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'ye hizmet verecek en iyi kişinin seçileceğine, iyi şeyler yapılacağınainanmaktayım" şeklinde konuştu.

Zafer Murat Mermer, birlikte çalıştığını kaydettiği Oğuz Eken, Metehan Kıral ve Prof. Dr. Ahmet Şekerkaya ile birlikte medya mensuplarının karşısına çıkarken, yönetim kurulu aday listesinde yer alacak isimleri daha sonra duyuracağını vurguladı.



ST(UD/FG)