"Galatasaray eleniyorsa bunun sebebi..."

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'a elenmeleriyle ilgili olarak, "Güzel olan havayı, kimsenin bozma hakkı yok." dedi.


 Karşılaşmanın ardından soyunma odasına girmediğini söyleyen Terim, 1461 Trabzon'u tebrik ederek, lig ve kupa yolunda başarılar diledi.

Fatih Terim, ilk 11'de başlattığı oyunculara eleştirilerde bulunarak, "Az görev alma, az oynamak bir sebeptir. Oyuncular, büyük takımlarda görev ne zaman verilirse, bunu layıkıyla yerine getirmek zorunda. Futbolun acımasızlığı da burada. Her oyun her maç herkes için önemli veri. Böyle baktığımız da daha profesyonel davranmak gerekiyor. Maçın son 20 dakikasındaki arzunun maçın başından beri olmalı. Daha arzulu başlasalardı skor böyle olmazdı. Kaybetmek istemezlerdi ama bu skora üzülmeliler. Galatasaray eleniyorsa bunun sebebi, bahanesi olmaz. En doğru hareket rakibimizi tebrik etmektir. Bu güzel havayı devam ettirmek gerekirdi. Her maç ciddidir." şeklinde konuştu.

Kupadan elenmelerinin, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya Terim, "Fenerbahçe maçına yansıyacağını sanmıyorum. Yansımaması için elimizden geleni yapacağız. Sonuçta ayrı bir kategori; ama bunun yansımaları devre arasında olur." cevabını verdi.

Galatasaray'ın ne oynarsa oynasın kazanması gerektiğini de dile getiren Fatih Terim, "Bunun da üzüntüsünü herkes çekmelidir. Güzel olan havayı, kimsenin bozma hakkı yoktur." diyerek sözlerini tamamladı.