Türkiye Yelken Federasyonu, yelken sporunun daha geniş kitlelere ulaşması için başlattığı kampanyayı Tekirdağ’da sürdürdü. Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'ne ‘Topper Topaz Omega’ teknesi hediye edilen törene TYF Başkanı Nazlı İmre, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Eren Cicioğlu ile İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Tekne teslim töreninde konuşan TYF Başkanı Nazlı İmre amaçlarının herkesi teknelere bindirerek yelkenle tanıştırmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ondan sonra da hoşlarına giderse yarışmak, isterlerse diğer teknelere geçmelerini sağlamak. Çünkü insanlar bilmediği şeyi yapmaz. Burada böylece tehlikesizce korkmadan, ürkmeden tekneyi deneyecekler. Buraya gelmeden önce İzmir'deydik. Orada 3 kulübümüze teknelerini verdik. Daha önce de Muğla'da 3 kulübümüze verdik. Bitlis'te, Tatvan'da, Van'da, Adana'da, Trabzon'da dağıtımımız oldu. Aslında Tekirdağ, bu tekneyi geçen yılki başarıları ile gerek sporcularının, gerek yarış katılımları, gerekse hakemlerinin ve idarecilerinin ileriye dönük yaptıkları planlar ve koydukları hedefleri ile hak etti. Başarıları, bizleri bu hediyeyi buraya getirme kararı verdirdi”

Türkiye’de yelken sporu yapanların sayısının az olduğunu ve Olimpiyatlarda bir çok popüler sporun yerine yelkenin yer aldığını belirten İmre, Olimpiyatlarda 26 tane spor dalı var. Bu 26 spor dalından Türkiye ancak Pekin Olimpiyatları'na 11 dalda katılabildi. 11 daldan biri de yelkendi. Çok başarılı olduğunu düşündüğümüz basketbol, hentbol, voleybol ve futbol olimpiyatlarda yoktu. Ama yelken vardı. Türkiye nüfusuna bakarsanız ve Türkiye nüfusunun sahil kesimine bakarsanız, yelkendeki sporcu sayısı, yelken yapan kişinin çok düşük olduğunu maalesef görüyoruz. Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları ile ilgili tesis patlamasından, tesis seferberliğinden bahsediliyor. Sayılan tesislerin hiçbirinde yelken tesisi yok. Halbuki yelken de bütün bu sporların bir dalı. Tesis deyince Türkiye'de herkesin aklına kapalı spor salonu ve beraberindeki kompleksler geliyor. Hiç kimsenin aklına kıyı kenar şeridinin içine su sporları için yer ayırmak gelmiyor, bunu da kanunla bizi sağlam duracak hale getirmenin yolu aranmıyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'ne hediye edilen ‘Topper Topaz Omega’ teknesi kulüp sporcuları tarafından denize indirildi.