Afyonkarahisar Ticaret Borsası, merkez, belde ve köylerde okuyan, başarılı ve ihtiyaç sahibi 1000 öğrenciye eşofman takımı dağıttı. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, TBF Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilere eşofman takımlarının dağıtılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBF Başkanı Demirel, Türkiye'de 60 bin lisanslı basketbolcu olduğunu belirtti. Bu sayının artması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Demirel, "Önümüzdeki dönemde en büyük hedeflerimizden biri bu. Şu anda 60 bin lisanslı basketbolcu var. Bu sayıya 12 Dev Adam Basketbol Okulu'na, özel basketbol okullarına gidenler dahil değil. Ama bizim asıl hedefimiz 5 yıllık süreçte lisanslı basketbolcu sayısını 500 bine çıkarmak" dedi.

TÜRKİYE, DÜNYA 6'NCISI

Basketbolun Türkiye'de sevilen bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Başkan Demirel, özellikle ailelerin çocuklarını basketbola yönlendirdiğini vurguladı. Türkiye'nin basketbolda dünya 6'ncısı olduğuna işaret eden Başkan Demirel, "Basketbolu sevdirmek için milli takım ve kulüp takımlarımızın başarılı olması gerekiyor. Ne kadar büyük başarı elde ederseniz ilgi o kadar artıyor. Basketbol, dünyada en çok sevilen sporlardan biri. Türkiye'de de gençlerden çok fazla ilgi var. Basketbol üst düzey bir spor. Oyuncuların hem fiziki özelliklerinin üst düzeyde olması, hem oyunda başarı için mutlaka akıllı, kapasiteli insanlar olması gerekiyor. Bu nedenle sporcular arasında zeka ve eğitim bakımından en yüksek nitelikte olanlar basketbolculardır" diye konuştu.