"Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu ile Bursa tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Tophane Meydanı'nda Saltanat Kapısı önünden başlayan 15 bin metrelik uluslar arası yarı maratonda yerli ve yabancı 650 sporcu start aldı. Saltanat Kapı'dan başlayan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergâhından ilerleyerek Fetih Kapısı'nda son buldu.

PINARBAŞI PARKI BAYRAM YERİNE DÖNDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı halk koşusu ise Bursalılardan büyük ilgi gördü. Saltanat Kapı önünden başlayıp Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi üzerinden Pınarbaşı'nda sona eren koşuya yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Koşunun bitiş noktası olan Pınarbaşı Parkı, Osmangazi Belediyesi ekiplerinin gösterileriyle bayram yerine döndü.

TÜRK ATLETİN BAŞARISI

15 kilometrelik Uluslararası Bursa Osmangazi Maratonu'nda yıllardır süren Afrikalı hegemonyası bu yıl bozuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması ile yarışan Ali Haydar Tekgöz 44 dakika 30 saniye ile maratonu ilk sırada tamamlarken, bitiş noktasında büyük bir coşku yaşattı. Bursalılar, Türk atleti büyük bir coşkuyla karşıladı. Maratonda ikinciliği Kenya'dan Elphas Kimaru Ruto 45.36'lık derecesi ile alırken, geçen yılın birincisi Etiyopya'dan Sammy Kipkoech Tum 46.04'le üçüncülüğü elde etti.

Bayanlar kategorisinde ise şampiyon değişmedi. Ümmü Kiraz 49.02'lik derecesi ile birinci, Bahar Doğan 51.46 ile ikinci ve Bursa'dan Nilay Esen 52.54 ile üçüncü oldu.

Halk koşusunda erkeklerde birinci Murat Kotan olurken, ikinci İlhami Heroy ve üçüncü Bilal Öztürk oldu. Bayanlarda Selvi Akça birinciliği kazanırken, ikinci Fatma Ergül ve üçüncülüğü Nihal Yazıcı elde etti.