Tarihe geçen hat-trick

Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş, F.Bahçe, Trabzonspor ve G.Saray formalarıyla boy göstererek dört farklı takımla bu arenada oynayan ilk futbolcu unvanını elde eden Burak Yılmaz, yaptığı hat-trick’le de tarihe geçti.


Cluj deplasmanında 3 gol birden atan milli futbolcu, en son 8 Aralık 2004 yılında oynanan F.Bahçe-Manchester United maçında 3 gol atan Tuncay Şanlı’dan sonra Şampiyonlar Ligi’nde 3 kez ağları havalandıran 2. Türk oldu.

Burak: 2’de 2 yapıp gruptan çıkarız
TÜRKİYE’NİN 4 Büyük takımıyla Şampiyonlar Ligi maçına çıkıp, hat-trick yapan 2. Türk futbolcu olan Burak Yılmaz, 3-1’lik Cluj galibiyetinin ardından iddialı konuştu: “İlk 3 maçta çok talihsizdik. Ama kalan 3 maçı da kazanacağımıza emindim. Bunu başaracağız da. Bu baskıyı kaldıracak hem hocaya hem de oyunculara sahibiz.
2. yarının bazı anlarında bocalasak da toparlanmayı başardık. Bugün uzun uzun bir toplantı yaptık. Zafere zaten inanıyorduk. Ligden öte buraya konsantre olmamız lazımdı. Önce Mersin’i yenip sonra da Manchester’ı yeneceğiz.”

Kaleyi sadece Burak buldu
G.SARAY maç boyunca 8 kez rakip kaleye şut atarken 5 kez isabet sağladı ve 3 gol attı. Sarı-kırmızılı ekipte kaleyi bulan 5 isabetli şutu da dün gece rakip ağlara 3 gol birden bırakan Burak Yılmaz attı. Romen temsilcisi Cluj ise 10 şutta sadece 1 gol atabildi.