Taraftarlı imza şova Terim engeli

Galatasaray’ın İtalyan devi İnter’den aldığı Wesley Sneijder, daha forma giymeden tartışmaların odağına oturdu.

Cim Bom’la önceki gün 3,5 yıllık kontrat yapan Hollandalı yıldız için Türk Telekom Arena’da düzenlenen törenin ayrıntıları ortaya çıktı. Yöneticiler ve sponsor firmaların, daha görkemli bir imza etkinliği tasarladığı; ancak Teknik Direktör Fatih Terim’in buna şiddetle karşı çıktığı öğrenildi.

    28 yaşındaki tecrübeli ismin, İstanbul’a gelişi sırasında yaşanan arbede, bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Bir futbolsever, deneyimli oyuncuyu taşıyan minibüsün üzerine çıkınca karşılama merasimi gerçekleşmeden hemen Florya Tesisleri’ne geçilmişti. Sarı-Kırmızılı renklere gönül verenlerin Sneijder’i bu kez yakından görebilmesini isteyen idareciler ise Arena’da, taraftarın önünde muhteşem bir şov planladı. Bu sebeple de sözleşme saati uzun süre kamuoyuna duyurulmadı. Ancak G.Saray’da pazartesi günü, yüksek maliyetle kadroya dahil edilen Sneijder odaklı uzun tartışmaların yaşandığı belirtildi. Stattaki şöleni istemeyen Fatih Terim’in, şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: “Biz hangi transferimize stadyumda imza attırdık? Uygulamamızı Sneijder için bozmamız, kritik maçlar öncesi diğer oyuncularımızın motivasyonunu olumsuz etkiler. Ben takımımın huzurunu bozdurmam. Sneijder çok büyük bir isim; ama bu törene asla müsaade edemem.” Israrlı ikna çabalarına rağmen deneyimli hoca geri adım atmayınca Hollandalı krampon sadece basın mensuplarının katılımıyla tanıtıldı.

Wesley Sneijder Milli Takım’a çağrılmadı

Hollanda Milli Takımı’nın 6 Şubat’ta, Amsterdam’da İtalya ile oynayacağı hazırlık maçının aday kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Louis Van Gaal’ın 23 kişilik listesinde Fenerbahçeli yıldız Dirk Kuyt’ın ismi yazılıydı; ancak Galatasaray’ın yeni transferi Wesley Sneijder yer almadı. Beşiktaş derbisine hazırlanan Cim Bom’da önceki gün sözleşme imzalayan 28 yaşındaki yıldız, ilk idmanına çıktı.