Penaltıdan yediği iki golle 2-0 geriye düşmesine rağmen maşı 2-2'ye getirip tur atlamayı başaran Lyon, taraftarlarını memnun edemedi. Oynanan futboldan tatmin olmayan bir grup taraftar yer yer kendi futbolcularını ıslıklarken, maçın ardından sahaya giren bir kişi defans oyuncusu Marcelo'yu hedef aldı. 

Üzerinde eşek resmi bulunan ve "Marcelo Degage" (Marcelo defol) yazılı pankartla sahaya giren taraftar, takımın kaptanı Memphis Depay'ın müdahalesiyle karşılaştı.

Depay, kale arkasındaki taraftarın üzerine koşarak pankartı almaya çalıştı. Olaya başka taraftarların da müdahil olması üzerine diğer futbolcular da takım arkadaşlarının yardımına koştu.

Eski Beşiktaşlı Marcelo, protestocu gruba orta parmak göstererek tepkisini sergilerken, kaleci Lopes ve takımın genç yıldızı Aouar öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Olayların ardından maçın yayıncısı Fransız RMC kanalına konuşan Depay, Lyon taraftarını sert bir dille eleştirdi. "Kendi oyuncularına karşı bu tavrı sergilemeyeceklerse dolu tribünlerin önünde oynamanın anlamı yok" diyen Depay, takım arkadaşına sahip çıkmak için taraftarlara müdahale etmek zorunda kaldığını belirtti. Kulübün Başkanı Jean-Michel Aulas da söz konusu pankartı açan taraftarın en ağır şekilde cezalandırılacağını duyurdu.

Marcelo neden hedefte?

Lige kötü bir başlangıç yapan ve 6 ay içinde hoca değişikliğine giden Lyon'da taraftar grupları sık sık futbolculara tepki gösteriyor. Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanı için Lizbon'a giden bir grup taraftarın havalimanında futbolcularla tartıştığı ve Marcelo ile birkaç taraftar arasında kavga çıktığı bildirilmişti. Olaya dair görüntüler basına yansımasa da Marcelo'nun "Bad Gones" adlı tribünün liderlerinden birine kafa attığı iddiaları gündeme geldi. O günden beri Marceloa hemen her maçta bu taraftar grubu tarafından protesto ediliyor.

Marcelo için 'come to Beşiktaş' kampanyası

Leipzig maçının ardından yaşanan olayların ardından Marcelo'ya Beşiktaş taraftarları sahip çıktı. Sosyal medya platformu Twitter'da yüzlerce destek mesajı paylaşılırken, Marcelo'ya "come to Beşiktaş" sloganıyla Beşiktaş'a dönme çağrısı yapıldı.

SPONSORED CONTENT

Foundation promotes sustainable food production

The Barilla Foundation is trying to tackle the climate crisis by promoting sustainable food production.

Ad By Barilla Center for Food and Nutrition 

Onuriko@okuronurr

Lan siz kime şekil yapıyosunuz? @OL

Come to Beşiktaş @MarceloGuedes02

View image on Twitter

14

12:51 PM - Dec 11, 2019

Twitter Ads info and privacy

See Onuriko's other Tweets

Lyon taraftarı sürekli kendi takımını hedef alıyor: İyi gün dostu "Kötü Çocuklar"

Olympique Lyon'un en meşhur taraftar tribünlerinden birinin adı “Bad Gones” (tam Türkçesi ‘kötü çocuklar’). Kuruluş tarihleri 1987. Eski stadyum Gerland’da kuzeydeki kale arkası tribününü doldurdukları için “Virage Nord” adıyla biliniyorlar. Tezahüratların ve koreografilerin merkezinde genelde bu “Kötü Çocuklar” yer alıyor.

Sayıları üç bin civarında olan grup gerek sloganları, gerekse tartışmalı pankartlarından dolayı bir dönem aşırı sağcılarla ilişkili gösterildi. Ancak kulüp başkanı Jean-Michel Aulas’la geçinmek için içlerindeki “ırkçıları” dışladıklarını açıklamak zorunda kaldılar.

Lyon'un art arda şampiyonluk yaşadığı 2001-2008 döneminin nesli olarak anılan bu grup, takımın bu dönemden sonraki düşüşünü sindirememekle suçlanıyor. Şampiyon olamasa da sürekli ilk üçte yer alan, Avrupa kupalarına katılan takımın bu performansı Bad Gones tarafından yeterli görülmüyor. Maç içinde birkaç hata yaptığı için kendi futbolcusunu ıslıklamaktan çekinmeyen bu grup "Lyon'un şımarık çocukları" olarak adlandırılıyor.