Ankara'da 62 karakol ve yurt içinde Jandarma dahil her yerde müsabaka anında imza atması gereken kişiler, bunu yerine getirmedi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunanlar hakkında savcılık tarafından mahkemeye sevkedilmeleri ve adli ceza almaları halinde bu şahıslara günlük 20 ile 100 TL arasında ceza uygulanacak.

Her bir müsabaka için ise 500 ile 2 Bin 500 TL Adli cezai işlem uygulanacak. Mahkemede suçlu bulunanların cezası ise ilk ceza bittikten sonra uygulanacak. Bir yıllık süre bittikten sonra başlayacak olan ikinci süre ise üç yıla kadar uzayabilecek. Para cezası alanlar ise yandı. Katlanarak uygulanacak olan para cezası ise alınan gün ile hesaplanacak ve 30 bin TL'ye kadar çıkabilecek.

Ankara Emniyeti, kulüp polisi uygulaması başlattı. 6222 sayılı yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği, Ankara'da bulunan Süper Lig, Bank Asya ve diğer liglerdeki takımlara içerdeki karşılaşmalarında birer polis, deplasman karşılaşmalarında ise iki gözlemci polis ile eşlik ediyor ve futbolda şiddet yasasının tam olarak uygulanması ile ilgili olarak diğer illerdeki bürolar ile ortak çalışıyor. Kurulan yeni sistem ile tüm illerle anında iletişime geçilerek sapıkalı kişiler hakkında bilgi alışverişi yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan kişiler hakkında şu ifadeler kullanıldı;

"İlimizde 2011-2012 sezonunda yapılan müsabakalarda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun 18. Maddesinin 8. Fıkrası gereği "Bu madde hükümlerine göre spor müsabakalarını seyirden yasaklanan kişi, yasaklama kararının sebebini oluşturan fiilin işlendiği müsabakanın tarafı olan ve taraftarı olduğu takımın katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün yurt içinde bulunduğu tadirde, müsabakanın başlangıç saatinde ve bundan 1 saat sonra bulunduğu yere en yakın genel kolluk birimine başvurmakla hükümlüdür."hükmüne aykırı hareket eden 16 şahısla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Büro Amirliği tarafından, Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun 18. Maddesinin 9. Fıkrasının gereğince yasaklı olduğu takımın müsabakası olduğu günde kolluk kuvvetlerine başvurmayan kişi yirmibeş günden az olmamak ezere adli para cesası ile cezalandırılacaktır."


EA(UD/FG)