Teknik direktör Şenol Güneş, bu şovun oyunlarının akıcılığını etkilediğini ifade ederken, Genel Sekreter Hasan Yener de, “Oyun alanının içine değil de kenara atılsaydı daha iyi olurdu” ifadesini kullandı. Bu arada Trabzon Emniyeti Müdürlüğü de özellikle sahaya bıçak ve yabancı cisim atan taraftarların tespiti için yoğun bir çalışma başlattı.

GÜNEŞ: SEYİRCİ COŞKUMUZ BİZE YANSIMIYOR

Fenerbahçe maçında taraftarın 34’üncü dakikada Fenerbahçe’yi protesto etmek için sahaya atletlerini atarak yaptığı protesto camiada tartışmalara neden oldu. Bu protestonun ardından sahaya bıçak, meşale, maytap ve su şişeleri atılması nedeniyle karşılaşma yaklaşık 5 dakika kadar durmuş, oyunun başlamasından bir süre sonra da Trabzonspor 1 – 0 yenik duruma düşmüştü. Taraftarların bu şovu tartışmaları da beraberinde getirdi.

Teknik direktör Şenol Güneş, taraftarların sahaya mendil veya başka bir şey atmasını doğru bulmadığını belirterek, “Seyirci coşkumuz bize yansımıyor. Rakibe yansıyor, bize de olumsuz etki ediyor. Oysa Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kendi sahalarında oynadığı maçlarda seyirci baskısı hakeme olumlu yansıyor. Ama bizim sahamızda bu olmuyor. Bunu da doğru bulmuyorum aslında. Hakem baskı altında kalıp yanlış karar versin demiyorum. Ama bizim seyirci avantajımız yok. Gerginlik bizim lehimize olmuyor. Tam tersine oyunumuz akıcılığını kaybetti. Ev sahibi olarak bunun avantajını hiçbir zaman kullanamadık” dedi.

YENER: SAHA İÇİNE DEĞİL DE KENARINA ATILSAYDI KEŞKE

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener de seyircinin tepkisini demokratik bulduğunu ancak bir eleştirisi olduğunu ifade ederek, “Seyircinin tepkisi demokratik tepkidir. Başka yerlerde beyaz mendil sallanabilir. Seyirci burada kirli çamaşırlarını sahaya attı. Oyun alanının içine değil de saha kenarlarına atılsaydı daha demokratik bir tepki olurdu ve en azından kuralları ihlal etmemiş olurduk” diye konuştu. Yener, gerilimi üst düzeyde bir maç oynadıklarına da değinerek, “Hem seyirci bazında hem sahada futbolcuların etkilenmesi açısından oldukça gerilimli bir maçtı. 3 Temmuz’dan bu yana yaşadığımız olayların vermiş olduğu psikolojik etki hem sahaya hem tribünlere yansıdı. İstediğimiz futbolu oynayamadık. Ama beraberlik bu maçın normal sorucuydu. Her iki takımın da yakaladığı pozisyonlar oldu. Özellikle yediğimiz golde birinci yardımcı hakem Serkan Ok’un ofsayt bayrağı kaldırıp sonra indirip oyunu devam ettirmesi büyük bir hakem hatasıydı. Bu golü yemeseydik sonuç herhalde daha farklı olurdu” ifadesini kullandı.

EMNİYET’TE ALARM

Trabzon Emniyet Müdürlüğü de, dün karşılaşmanın 34’üncü dakikasında çıkan olaylarla ilgili geniş bir soruşturma başlattı. Stadyumdaki güvenlik kameraları ve sahada görevli polis kameralarının çektiği görüntülerin kare kare incelendiği, sahaya bıçak başta olmak üzere yabancı madde atanların tespit edilmeye çalışıldığı vurgulandı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, stada sokulan yabancı maddelerin hangi yollarla girdiğini belirlemek için de soruşturma yürütüyor. Kapıda taraftarların üst aramalarını yapanların özel güvenlikçiler olduğu ancak bu çalışmanın polislerin sorumluluğunda gerçekleştirildiğini göz önünde bulunduran Emniyet, söz konusu kale arkası tribünde görevli polislerin de ifadesini alacak. Dünkü karşılaşmada stada sokulmak istenen pankartların sıkı bir aramadan geçirildiği, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım aleyhine olan pankartların girişine izin verilirken, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiri yöneltilen pankartlara ise el konulduğu öğrenildi.

GÜNEŞ ARA VERMEDİ

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından Orduspor karşılaşması hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana Fenerbahçe maçında sağ ayak bileğine darbe alan Burak ile Vittek katılmadı. Antrenman öncesi saha ortasında teknik direktör Şenol Güneş'in futbolcularla yaklaşık 15 dakika süren toplantısına katılan bu iki oyuncu daha sonra salonda çalıştı. Hafif sakatlıkları bulunan Serkan ve Volkan Şen ise takımdan ayrı olarak bir süre koşu ve yürüyüş yaptı. Koşu sırasında teknik direktör Şenol Güneş, sağ ayak bileğinden sakatlık geçiren Olcan'ı yanına çağırdı. Olcan'dan sakatlığı hakkında bilgi alan Güneş, bu futbolcuyu da salona gönderdi. Fenerbahçe maçında forma giyen oyuncular koşu yaparken diğer oyuncular yarı sahada çift kale maç ve gol çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Antrenman öncesinde tesislere gelen bir grup taraftar da futbolcular ve teknik direktör Şenol Güneş’le fotoğraf çektirdi.

YEREL BASIN: HER ŞEY GEÇEN SEZONKİ GİBİYDİ

Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de Fenerbahçe beraberliğini ilginç başlıklarla okuyucularına aktırdı. Karadeniz Gazetesi, “Hesabım bitmedi daha seninle” manşetiyle maçı okuyucularına duyururken, “Trabzonspor Fenerbahçe’yi yıkamadı, hesabı yarım bıraktı” ifadesini kullandı. “Hiç değişmemişler” başlığını atan İlkhaber, “Dün akşamki maçta her şey Fenerbahçe’nin şike ile şampiyon olduğu geçen sezon gibiydi. Ofsayttan attıkları bir golle 2 puanımızı yine çaldılar. Hakemle olmasın, parayla olmasın, alın teriyle olsun da beraberlik olsun” cümleleriyle maçı okuyucularına aktardı. Kuzey Ekspres, “1 Gitti 1 Geldi” başlığının altında, “Trabzonspor, camiasının 1 yıldır beklediği tarihi maçta 1 puanla yetindi” dedi. Günebakış Gazetesi, “Trabzon’u yaktılar. Hakem Fırat Aydınus penaltımızı vermedi, hem de Fenerbahçe’ye tartışmalı bir ofsayt golü hediye etti. Bordo mavili taraftarların protestosu ise takımı frenledi, cezaya davetiye çıkardı” ifadesini kullandı. Taka Gazetesi ise, “Şikenin hesabı ortada kaldı” manşetinin altında, “Bordo – mavili taraftarlar Türk futbolundaki pisliği dolarlar ve beyaz atletlerle protesto etti” dedi.