Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye Rektör Prof.Dr.Faruk Kocacık, Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Futbolculuk döneminde 5 kez gol kralı olan Tanju Çolak, Sivas'a en son 25 yıl önce geldiğini ifade ederek yurnları söyledi:

"İzzet Çağlayan, benim Samsunspor'da oda arkadaşımdı. Kendisini çok severdim, çok iyi bir dostumdu. Kendisini 51 yaşında kaybettik. Çok özel bir insandı. Kendisini rahmetle anıyorum. Tesadüfen futbolcu oldum. Mahalle takımında başlayan serüvenim Samsunspor'a kadar uzandı. 16 yaşımda iken Rıza Çalımbay ile oda arkadaşıydık. Kendisi benim Beşiktaş'a gitmemi çok istedi ama Galatarasaylı olduğum için Galatasaray'a transfer oldum. Ardından Fenerbahçe ve İstanbulspor'da forma giydikten sonra futbol hayatımı tamamladım."

"ALEX DÜZGÜN İNSAN"

Tanju Çolak, bir öğrencinin, "Alex efsane miydi?" sorusuna ise "Alex, saha içinde ve dışında çok düzgün bir insandı. Geçen yıl kendisi ile bir programda yan yana geldik. Orada yaptığı davranışla da herkesin takdirini topladı. Ben, Alex'i saha içinde oynadığı futbol ve attığı gollerden tanıyorum. Bu kadar cevap verebilirim" dedi.

 Tanju Çolak, Galatasaraylı olmasına rağmen neden Fenerbahçe'ye transfer olduğunu soran bir öğrenciye, "Bunda benim bir suçum yoktu. Dönemin yöneticileri ile ücret konusunda anlaşamadım ve Fenerbahçe iyi bir rakam teklif ettiği için ayrılmak durumunda kaldım" dedi.

"FUTBOLDA TEKNOLOJİYE SICAK BAKMIYORUM"

Bir öğretim üyesinin hakem hatalarına karşı teknolojinin kullanılmasına konusunda neler düşündüğünü sorması üzerine Tanju Çolak, şunlyarı söyledi:

"Ben buna sıcak bakmıyorum. Futbolun doğallığına aykırı. Hakemde insandır hata yapabilir. Ben bu konuda futbolu oynayanların tercih edilmesinin bir avantaj olacağını düşünüyorum. Ben bir maçı izlerken futbolcunun topa girişini, şarj yaptığında doğru mu yapıyor, hava topuna çıktığında ne amaçla yaptığını görüyorum. Yani çok konuşuluyor. Futbola teknoloji girerse programcılara yazık olur. Çok iş kaybedenler olacak. Çok zor bir şey. Kimse kabul etmez. Ama doğruyu söylemek gerekirse topun çizgiden geçip geçmediğini belirlemek için gol çizgisinde teknoloji olmalı. Burada bir emek var, bir sonuç var. Gol futbolun meyvesidir. Gol olup olmadığı çizgiden denetlenebilir."

Yard. Doç. Dr. Ahmet Mazlum ve BESYO Öğretim Üyesi Hasan İnan, söyleşininh sonunda Çolak'a plaket takdim etti. Öğrenciler de Tanju Çolak ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.


HY(EA/AÖ) FOTOĞRAF