Tanju Çolak, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Samsun ve Kıbrıs’tan sonra futbol akademisini Bursa’da hizmete açtı. Nilüfer ilçesinde bulunan Asya Spor Tesisleri’nde hizmete giren Tanju Çolak Futbol Akademisi açılışında konuşan Tanju Çolak çocukları çok sevdiğini ve Türk futboluna yeni sporcular kazandırmak için çok çalıştıklarını ifade etti.

"ÇOCUKKEN YAŞAYAMADIK

bizim zamanımızda bu tarz imkanlarının olmadığını ifade eden Tanju Çolak, "Çocukken biz böyle şeyler yaşayamadık. Şanslı bir nesil. Çocuklarımızın bundan sonraki durumları net ortaya koyacak antrenmanlarımız var. 2009 ylıında kurulmuş bir akademiyiz. Her geçen gün artarak devam ediyoruz. Çok özen gösteriyoruz. Yeni Sergen'ler, Rıdvan'lar, Tanju'lar yetiştireceğiz. Mersin'e, Antalya'ya, İzmir'e, İstanbul'a, Samsun'a, Kıbrıs'a gidiyorum. Güzel şekilde çoğalıyoruz" diye konuştu.

"ANTALYA'DA KAMP YAPACAĞIZ"

Sömestr tatilinde Antalya'da kamp yapmayı düşündüklerini ifade eden Tanju Çolak, "Antalya'da kamp programı yapılacak. Her ilden sporcuları alıp oraya götüreceğiz. Orada 4-5 gün kamp yapıp ilişkileri, arkadaşlığı daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Ben de onlarla vakit geçireceğim. Onlarla maçlar yapacağız" şeklinde konuştu

"BİR TEKNİK DİREKTÖRÜN DEĞERİ 1.5 MİLYON EURO"

Çocukların kendisini hep televizyondan izlediğini şu anda onlarla birlikte olduğunu belirten Tanju Çolak, "Beni hep televizyonlardan izliyorlardı. Şimdi onlarla beraberim. Biliyorsunuz bir Teknik Direktörün yıllık değeri ortalama 1.5 milyon Euro. Biz buraya para almadan geliyoruz. Onlara olan sevgimizden, Onlara birşeyler öğretmek ve örnek olmak istiyoruz" dedi.

"YILDIZ OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK LAZIM"

Minik sporculara yıldız futbolcu olmanın altın kuralından bahseden ve profesyonel futbolculardaki eksiklikleri dile getiren Tanju sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok çalışmaları lazım. Futbolcu antrenmanını yapıyor 1 saat sonra gidiyor. kalıp çalışması lazım. Sağdan orta, soldan orta, Bunların devamlı yaşamadığı sürece, tekrar yapmadığı sürece maçtaki pozisyonları kaçırıyor. İyi fotbolcu olmak için çalışmak lazım." diye konuştu.


EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF