HAKEMLER: Sema Türkan (6), Sibel Erdoğan (6)

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ: Eda (4)- Ekin (6) 7, Menekşe (4) 1, Tuğçe (4) 3, Meltem (4) 1, Rabia (6) 6, Zümrüt (4), Merve (4)

MURATPAŞA BELEDİYESİ: Sevilay (6)- Dorina (7) 12, Ayla (7) 12, Serpil (6) 2, Olga (6) 3, Olena (6) 5, Marina (6) 1, Perihan (8) 16, Meral (6) 6, Didem (6) 2

DEVRE: 9-29 (Muratpaşa Belediyesi önde)

SARI KARTLAR: Ekin (Üsküdar Belediyesi). Olena, Ayla, Didem (Muratpaşa Belediyesi)ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanan Bayanlar Hentbol Türkiye Kupası Yarı Final Karşılaşması ilginç bir protestoya sahne oldu. Tahkim Kurulu'nun aleyhlerinde karar verdiğini savunan ve tur atlayacak takımı belirlemek için üçüncü maçın oynanması kararını protesto eden Üsküdar Belediyesi Bayan Hentbol Takımı, maça 15-16 yaşlarındaki oyuncularıyla çıktı ve rakibi Muratpaşa Belediyesi'ne 59-18 yenildi.

Üsküdar Belediyesi oyuncuları karşılaşmaya 'maç sahada kazanılır' yazılı pankartla çıkarken tribüne de taraftarları adına 'golü masada yedik' yazılı pankartı astılar. Yaptıkları protesto ile ilgili açıklamada bulunan Üsküdar Belediyesi Bayan Hentbol Takımı İdari Menejeri Hakan Büyükoğlu: şunları söyledi: "Daha önce biz ilk iki maçta normal şartlarda Muratpaşa Belediyesi'ni elemiştik. Ama işte bu tahkim kurulunun vermiş olduğu ilginç bir kararla ilk maçtaki golümüzü federasyon tarafından onaylanan grup kurularak sonra tekrar incelenen ve sonra kabul edilen ve 37-35 tescil edilen maçı tahkim grubu tekrar 37-34 olarak tescil etti. Bunun sonunda normal şartlarda iki maçın da 37-34 bitmesi halinde 5'er dakikalık uzatma ve o da bozulmazsa 7 metre atışlarına geçilmesi gerekirken tarafsız bir sahada üçüncü maçı getirdiler nedense. Bizim yönetim kurulumuzda buna bir protesto amaçlı genç kızlarımızı getirdik ve onları oynatıyoruz. 15-16 yaş kızlarımız oynadı. Her takımın normalde 2 genç oyuncu oynatma zorunluluğu var. Buna hiçbir kulüp uymuyorda. Biz 8 genç oyuncumuza sözleşme yaptık ve her maçta oynatıyoruz. Biz genç oyuncularımızın hepsini getirdik, hepsini oynatıyoruz. Biz tahkim kurulunun vermiş olduğu kararı protesto ediyoruz. Karşılaşmaya hiç çıkmayabilirdik de. Büyüklerimiz seneye Türkiye kupasından ceza almamak için böyle bir protesto yöntemini seçtiler."



KA,HT (EK/RT)