İbrahim  Macana, 1951 yılında Güneşspor ile Metin Oktay’ın futbola başladığı kulüp olan Damlacıkspor takımları arasında oynanan maçtan önce çekilen fotoğrafı bastırdı, Akhisar Belediyespor’un Galatasaray'ın eski oyuncusu olan teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’na armağan etti.

Uzun yıllar İstanbul’da büyük gazetelerin matbaalarında çalışıp emekli olduktan sonra memleketi Akhisar’a yerleşerek gazeteciliğe başlayan İbrahim Macana, arşivindeki en özel fotoğraflardan birini, futbolculuğu döneminde Metin Oktay gibi İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer olan Hamzaoğlu’na hediye etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İbrahim Maca’nın armağan ettiği fotoğrafın kendisini yıllar öncesine götürdüğünü dile getiren Hamza Hamzaoğlu ise şöyle konuştu:

"Ben İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer olduğum 1991 yılında Metin Oktay trafik kazasında yaşamını yitirmişti. O Türk futbolunda örnek alınacak ender insanlardan biriydi. Hem İzmirspor’da, hem de Galatasaray’da benim idolüm oldu. Bu gün onun 21'inci ölüm yıldönümü. Allah mekanını cennet etsin. Gerçekten futbola ve sporcuya yakışır bir insandı. İnşallah gençlerimiz onu örnek alırlar ve izinden giderler."


HA(YC/AÖ) FOTOĞRAF