Erzurumspor'un üç yıl oynadığı Süper Ligden 2001'de veda etmesiyle futbola hasret kalan Erzurumlu sporseverler, 11 yıllık aradan sonra Galatasaray- Fenerbahçe arasındaki asırlık rekabete ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kenti forma ve bayraklarıyla bayram yerine dönüştüren her iki takım taraftarları, centilmenlik adına önemli davranışlar sergiledi.


Galatasaray taraftarları için havalimanı, Fenerbahçeliler için Erzincan karayolu tahsis edilmesine karşın taraftarların kolkola maça gitmeleri dikkat leriçekti. 42 yıl Cemal Gürsel olarak anılan, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile Yeni Erzurum, GS- FB derbisiyle adı Kazım Karabekir olan stat, saat 16.00'dan itibaren dolmaya başladı. Atatürk Üniversitesi ile Stat arasında kavşak, seyyar yiyecek ve içeçek maddelerinin pazarlandığı kesim oldu. Stadın VIP girişindeki canlı yayın araçları sayesinde iki ünlü takımın taraftarları arasındaki centilmenliği dünyaya duyurdular. Centilmenlikte Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman'ın birlikte düzenledikleri basın toplantısında verdikleri mesajlar ciddi katkılar sağladı. Aynı şekilde her iki takım kaptanları Alex de Souza ve Sabri Sarioğlu'nun objektiflere birlikte Süper Kupa ile poz vermelerinin yararı büyüktü.



Tribünler sarı- kırmızı ve sarı lacivert renklerle dolarken, "Erzurum" adına atılan sloganları her iki takım taraftarları destekledi. GS ve FB taraftarlarının takımları için attığı sloganlar ise rakip takımın ıslıklaması üzerine hoparlörlerden İbrahim Erkal'ın "Haydi Palandöken'e gel" şarkısı her tarafı inletti. Sonra da iftar vaktinin bildirilmesi üzerine azıkları ile gelenler, su ve yiyeceklerini tüketmeye başladı. 


Avrupa Şampiyonası'nda maç yöneten Cüneyt Çakır sahaya yardımcıları ile birlikte ısınmak için çıktı. Sporseverler toplucu Çakır'a "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attı. FIFA kokartlı hakemler Tarık Ongun, Bahattin Duran ezeli rekabette düdük çaldı. Süleyman Abay da dördüncü hakem ollarak görev yaptı. TFF Süper Kupa maçıyla birlikte bir ilke imza atıldı. Bülent Yıldırım ile Hüseyin Göçek de böylesine önemli bir maçta ilk çizgi hakemleri oldu. 


Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonda oynanacak Nike tarafından tasarlanan 'Maxim' adlı top, TFF Süper Kupa maçında ilk kez görücüye çıktı.



Fenerbahçe kafilesi Palandöken'de bulunan Xanadu , Galatasaray ise eski başkanlardan Adnan Polat ailesine ait Polat Renaıssenca Otelde konakladı. Her iki otelin yolu taraftarın girmesini önlemek için güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alındı.


Süper Kupa finali öncesinde Palandöken Dağı'nda bulunan 5 ve 4 yıldızlı otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Süper Kupa maçının kent ekonomisine 12 milyon lira girdi sağladığını bildirdi.


Taraftarların stada ve maç sonrası evlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyeye ait otobüslerin üzerine FS ve GS yazarak bedava yolcu taşıdı. 


Erzurum Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Dr. Selçuk Bozhalil, Fenerbahçe kafilesi ile gelen Abdullah Kığılı, Vefa Küçük, Mithat Yenigün ile birlikte yöneticilere asırlık Güzelyurt Lokantasında maçtan bir gün önce iftar yemeği verdi.



Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden maçı izlemek için gelenler, karaborsacıların eline düştü. Kale arkası 15, maratonun 30 lira olduğu maçta biletler karaborsada 500- 600 liraya kadar çıktı.



Galatasaray ile Fenerbahçe'nin havalimanında karşılanma ve uğurlanmasını Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan yönetti. Her iki takımın uçakları çok kısa aralıklarla kente gelmesi nedeniyle Galatasaraylı oluşu ile tanınan Özgür Arslan, FB ve GS kafilelerini VIP'ten alamadığına üzüldüğünü ifade etti.Stadın güvenliğini ise 1534 polisle Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Özgüler sağladı.