Edirnespor Gençlik Kulübü ile Feriköyspor, 4 Şubat Cumartesi günü Feriköyspor’un saha kapatma cezası nedeniyle Tekirdağ 13 Kasım Stadı’nda karşı karşıya geldi. Edirnespor Gençlik Kulübü’nün 2-0 kazandığı seyircisiz oynanan maçta yöneticiler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından her iki takıma da 1’er maç saha kapatma cezası verildi.

Geçen hafta Beykozspor ile deplasmanında karşı karşıya gelen Edirnespor Gençlik Kulübü, bu hafta sahasında Avcılar Belediyespor’u konuk etti. Seyircisiz oynama cezası nedeniyle 25 Kasım Stadyumu’na alınmayan yaklaşık 100 Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarı, tehlikeyi göze alarak stadyuma 100 metre uzaklıktaki tren raylarının üzerinden maçı seyretti. Takımlarına tezahüratlarla destek veren taraftarlar, seyircisiz oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle taraftara verilen cezanın anlamsız olduğunu öne sürdü. Taraftarlardan Soner Seleci, yönetime ceza verilmesi gerektiğini söylerken, Kadir Karışan da, “Burada tren yolunda maç izliyoruz. Nerede olursa izleriz ama burada birine tren çarpsa bunun hesabını kim verecek?” diyerek tepki gösterdi.

Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi de seyircinin olmadığı maçtan dolayı seyirciye ceza verilmesini anlayamadıklarını söyledi. Bunun yerine yöneticilere hak mahrumiyeti cezası verilmesi gerektiğini ifade eden Sedefçi, “Feriköy’ün cezası nedeniyle tarafsız sahada seyircisiz oynanan maçta idareciler arasında çıkan kargaşadan dolayı ceza aldık. Süper Lig’de bu tür cezalardan sonra bayan ve çocukların maçı izlemelerine izin veriliyor. Bugünkü maçı da, çok sayıda kadın ve çocuk taraftarın izleyeceğini tahmin ediyorduk. Maçı izlemek için gelenler maalesef stada alınmamış. Amatör maçlarda bu kuralın geçerli olmadığı söylendi” dedi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın protokol tribününden seyrettiği maçta, Edirnespor Gençlik Kulübü, 37’nci dakikada Sertaç’ın attığı golle Avcılar Belediyespor’u 1-0 mağlup etti.