ATSO'nun geleneksel hale getirdiği Spor Oyunları, Atatürk Stadı'nda yapılan törenle başladı. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve firma temsilcileri katıldı.

Afyon Gelişim Platformu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle başlayan oyunlar, Zafer Spor Kulübü'nün jimnastik gösterisiyle devam etti. Spor Oyunları'nın en eğlenceli kısmı ise protokol üyelerinin halat çekmesi ve penaltı atışı kullanması sırasında yaşandı. İl protokolü önce ikiye ayrıldı, ardından Atatürk Stadı'nın ortasına serilen halatı çekmeye başladı. Halat çekme yarışında Vali Balkanlıoğlu, grupların ortasında kalmaya özen gösterdi.

Halat çekme yarışının ardından penaltı atışına sıra geldi. İlk penaltıyı Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol kullandı. Sırayla tüm protokol üyeleri penaltı atışı kullandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun 3 penaltı atışında 1 atışı, kalecinin uzanmaması üzerine gol oldu. Bu durum 'Şike var' esprilerine neden oldu.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, açılışta yapıtığı konuşmada, böyle bir etkinliğin ilk kez ATSO tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Başkan Serteser, "365 oda ve borsa var. Yaklaşık 1 milyon 420 bin de TOBB üyesi var. Ama ilk defa 2006'da birincisini düzenleyerek başladığımız Spor Oyunları'nı düzenleyen hiçbir oda yok. Borsamız da bu oyunlara katılıyor. Bu sene Uşak Ticaret ve Sanayi Odası da böyle bir yarışma düzenleyecek" dedi.

7'nci Geleneksel ATSO Spor Oyunları'nda, bu yıl 71 firma çalışanının da aralarında bulunduğu 600'ün üzerinde sporcu ter dökecek. Spor Oyunları'nda ilk kez rahvan at yarışının yanı sıra futbol, voleybol, halat çekme, penaltı yarışı, bilek güreşi, dart, bowling, masa tenisi, tavla, satranç, karting, kort tenisi, dragon bot yarışı ve mangala dallarında sporcular yarışacak.

Spor oyunları, 3 hafta sürecek.