Süheyla Kaplan-Hamburg


Hamburg Galatasaraylılar Derneği’nde düzenlenen toplantıya katılan eyaletin İçişleri ve Spor Bakanı Michael Neumann, göçmen kökenli spor kuruluşlarının çeşitli konulara ilişkin sorunlarını dinledi.

 

SPD Miletvekili Şimşek’in bir süre önce Altona ilçesinde göçmen kökenli gençler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan  gerginliğin  yaşanmasını hatırlatması üzerine Neumann, şöyle yanıt verdi:

 

‚’Olayların kısa sürede çözülmesi için polis yetkilileri ile eyalet bakanlığı yetkilileri biraraya geldi. Ailelerin çocuklarının sorunları ile yoğun bir şekilde ilgilenmesi bize tabii büyük yardımcı oldu. Her iki tarafta da bazı gerginlikler yaşandı. Ancak olayların kısa sürede yatışmasını sağladık. ‚’

 

Sporda uyumun önemine değinen Neumann, sporun farklı kültürleri birleştirdiğine dikkat çekti.

 

Hamburg’da özellikle göçmen spor klüplerinin sorunlarını dinleyen Neumann, Hamburg spor klüpleri ile bir araya gelerek, sorunları çözmek için bir platform kurulması gerektiğine inandığını söyledi.

 

 

Spor klüplerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için çaba harcayacağını sözlerine ekleyen Neumann, bu tür konulu toplantıların daha sık düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.