EMENİKE, OYUNDAN ÇIKARKEN AYKUT KOCAMAN'IN ELİNİ ÖPTÜ


FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN, PLAY-OFF TURUNUN İLK MAÇINDA ALEX'E YEDEKLER ARASINDA YER VERDİ


KOCAMAN, RUS FUTBOLUNU İYİ TANIYAN MİLOS KRASİC'İ VE CANER'İ YEDEKTE BIRAKTI


BUGÜN İSTANBUL'DAN GELEN KALECİ VOLKAN DEMİREL KARŞILAŞMAYI BAŞKAN AZİZ YILDIRIM VE ASBAŞKAN ALİ YILDIRIM İLE İZLEDİ


FENERBAHÇE'YE GALATASARAYLI TARAFTARLAR DA DESTEK VERDİ


TRABZONSPORLU TARAFTARLAR İSE SPARTAK TARAFTARLARI ARASINDA YER ALDI VE 61. DAKİKAYI KUTLADI


UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Spartak Moskova'ya 2 - 1 mağlup oldu.



Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin golünü 65. dakikada Kuyt kaydederken, Spartak Moskova'nın gollerini 59. dakikada Emenike, 69. dakikada Kombarov kaydetti.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yaptıkları mücadelede kaptan Alex'e yedekler arasında yer verdi.



Savunma oyuncularının çok olduğu bir kadroyu sahaya sürmeyi tercih eden teknik direktör Kocaman, deplasmandaki karşılaşmada Brezilyalı futbolcuyu yedekler arasında tuttu.



Takımın defansını Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturan Fenerbahçe Teknik Direktörü, orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Mehmet Topal ve Cristian'a görev verirken ileri uçta da Kuyt ve sol kanatta Sow görev aldı.



Fenerbahçe'de Alex'in yokluğunda sahaya kaptan olarak Selçuk Şahin çıktı.



YOBO İLK KEZ SAHADA



Savunma oyuncusu Yobo, Fenerbahçe ile yeniden anlaştıktan sonra bu sezon ilk kez Spartak Moskova maçında forma giydi.



Nijeryalı defans oyuncusu Moskova'daki zorlu maçta Egemen Korkmaz ile yan yana görev yaptı.



Omzundaki sakatlığı nedeniyle son iki resmi maçta forma giyemeyen Gökhan Gönül, Spartak Moskova mücadelesinde takımdaki yerini aldı.



Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım da maç saatine kadar hazır olarak ilk 11'de sahaya çıktı.



Teknik direktör Kocaman, yeni transferlerden Milos Krasic'i, Spartak Moskova mücadelesinde de yedekte bıraktı.



Sarı-lacivertli ekibin bu sezon Juventus'tan transfer ettiği ve CSKA Moskova'da forma giydiği dönemde Spartak Moskova'ya karşı çok sayıda maça çıkan Krasic, karşılaşmaya yedekler arasında başladı.



Daha önce Rusya liginde CSKA Moskova forması giyen Caner Erkin de Krasic gibi yedekler arasında tutuldu.



Orhan Şam, Semih Şentürk, Recep Niyaz ve kalecilerden Erten Ersu maçta 18 kişilik kadronun dışında kaldılar



VOLKAN DEMİREL TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI



Sol omzundaki sakatlığı nedeniyle Spartak Moskova maçı kafilesinde bulunmayan kaleci Volkan Demirel, THY'nin bugünkü tarifeli seferiyle Moskova'ya gelerek takımını bu önemli maç öncesi yalnız bırakmadı. Volkan Demirel maçı Başkan Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Ali yıldırım ile birlikte protokol tribününden izledi



FENERBAHÇE'Yİ TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI



Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Moskova deplasmanındaki zorlu mücadelede yalnız bırakmadı.



Sarı-lacivertliler yaklaşık 85 bin seyirci kapasitesi bulunan Luzhniki Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümün yarısını doldururken tribünlerde 2 bine yakın taraftarın bulunduğu görüldü.



FENERBAHÇE'YE GALATASARAYLILAR DA DESTEK VERDİ



Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Galatasaraylı taraftarlar da Spartak Moskova mücadelesinde sarı-lacivertlilere destek verdi.



Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu kale arkası tribünlerde çok sayıda, üzerinde sarı-kırmızılı forma bulunan taraftar yer alırken, bir taraftar sarı-kırmızılı bayrak salladı. Trabzonsporlu taraftarlar ise Spartak tribünlerinde yer alarak 61. dakikada kutlama yaptılar Fenerbahçe tribünlerinde Azeri taraftarlar da bulunurken, bu taraftarlar Azerbaycan bayrakları salladılar.



Karşılaşmayı 30 bini aşkın taraftar ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetim kurulu üyesi izledi.



2 BİN 267 GÜVENLİK GÖREVLİSİ



Karşılaşmanın güvenliğini 2 bin 267 güvenlik görevlisi sağladı. Maç için 412'si özel kuvvetler merkezi, bin 200'ü emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 267 güvenlik mensubu görevlendirildi.



Luzhniki Stadı'na en yakın Sportivnaya metro istasyonunun çıkışından itibaren konuşlanan güvenlik görevlileri, stada gelen taraftarlara uygulamalar yaptı.



EMENİKE FENERBAHÇE'YE KARŞI



Geçen sezon Fenerbahçe'den Spartak Moskova'ya transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli ekibe karşı forma giydi.



Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunun ardından Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı ancak 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması nedeniyle sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya ligine transfer olan Emenike, kısa süre geçirdiği Fenerbahçe'ye karşı takımı için tur mücadelesi verdi.



AYKUT KOCAMAN'IN ELİNİ ÖPTÜ



Emenike , takımını 59. dakikada öne geçiren golü atarken, Spartak taraftarları tarafından ayakta alkışlandı.



Emery , Emenike'yi 71. dakikada oyundan aldı. Emenike çıkmadan önce kenara gelerek Aykut kocaman'ın elini öptü. Emenike'nin bu hareketi dikkat çekti ve yıldız oyuncunun aykut kocaman'a verdiği değeri ortaya döktü.


---MAÇIN ARDINDAN---



FENERBAHÇELİ FUTBOLCU MILOS KRASİÇ: "RÖVANŞ ÇOK ZORLU GEÇECEK"


"ÇOK İYİ HAZIRLANMAMIZ LAZIM, SAVAŞMAMIZ LAZIM"


"SONUÇ İYİ DEĞİL AMA 1 GOL ATMAK ÖNEMLİYDİ"


Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Milos Krasic, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Spartak Moskova'ya 2 - 1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, rövanşın çok zorlu geçeceğini söyledi.



Krasic, maç sonu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi;



"Uzun bir aradan sonra kendi stadyumuma gelip maç yapmak çok hoşuma gitti. Burada yeniden oynadığım için çok şanslıyım. Spartak ile oynamak benim için çok iyi ve anlamlı oldu. Çok iyi bir oyun oldu. Bugün gördüm ki Spartak Moskova çok iyi bir takım, rövanş çok zor olacak, zor geçecek. Bizim taraftarlarımız ve stadımız maçı almak için bir avantaj. Ancak goller bulmamız lazım. Bakalım becerebilecek miyiz? Çok zorlu geçecek bir maç bizi bekliyor, çok iyi hazırlanmamız lazım, savaşmamız lazım. Fakat dediğim gibi evsahibi olmak, stat ve taraftarlar bizim için önemli. Sonuç iyi değil ama 1 gol atmak önemliydi. İkinci golü yememiz çok kötü oldu. Daha dikkatli olmamız lazımdı. Her zaman kaybetmek çok kötü fakat herşey ikinci maça kaldı."


FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: " TUR İÇİN BİZE BİR GOLÜN YETECEĞİNİ HİÇBİR ZAMAN AKLIMIZDAN ÇIKARMADAN MAÇI DÜŞÜNECEĞİZ"


"TERÖRÜ BİR KERE DAHA BURADA LANETLİYORUZ. ÜLKEMİZDE ÖLEN İNSANLAR VAR. FELAKET ZİNCİRİNİN BİR AN EVVEL SON BULMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ"


SPARTAK MOSKOVA TEKNİK DİREKTÖRÜ EMERY: "OYUNUMUZU BEĞENDİM. BU YOL BİZİM DOĞRU YOLUMUZ"


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova'ya 2-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.



Aykut Kocaman, ilk olarak maçla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi;



''Hızlı oynamayı seven bir takımdı rakibimiz. Bunu özellikle 20-30 dakikalık periyotta daha hızlı yapmaya çalışıyorlar. Rakibe baskı yapıp hataya zorlayıp hızlı ataklarla gelmeye çalışıyorlar. Bunu bir şekilde minimuma indirmek istedik ilk planda. İlk bölümü zaman zaman hatalar yaparak ancak kazasız atlattık. İlk yarının sonlarına doğru oyunu ortaya doğru çekip rakip kaleye daha kolay gitmeye başladık. İkinci yarı topun ayağımızdaki süresini biraz daha tutarak uzatma süresi daha hakimdi takımda. Türk takımlarının genel sorunlarından bir tanesi, oyundaki etkinliğimiz ve iyi oynama süremiz arttığı anda bu kez daha evvel vermediğimiz fırsatları daha kolay vermeye başlıyoruz. Yediğimiz gole verdiğimiz yanıttan sonra maçtaki en organize tempoyu yakaladık. Bu standart için bizim adımıza çok ucuz bir golle avantajlı tarafı Spartak Moskova takımına bırakarak evimizdeki maçı beklemeye başladık."



Yaşanan terör olaylarına da değinen Kocaman, ''Terörü bir kere daha burada lanetliyoruz. Ülkemizde ölen insanlar var. Felaket zincirinin bir an evvel son bulması en büyük dileğimiz. Maçı anlattık ama bence burası çok daha önemli'' diye konuştu.



Kocaman yedikleri ikinci golün haricinde takımın performansından son derece memnun olduğunu kaydetti.



Alex'in yerine Cristian'ın görev almasıyla ilgili soruyu cevaplayan Kocaman, ''Sert hızlı ve istekli bir takıma karşı oynadık. Genel olarak ikinci gol hakkaten ucuz bir goldü. Takımın performansından bunun dışında son derece memnunum'' diye konuştu.



Maçta Emenike'nin elini öpmesiyle ilgili soruya Kocaman, ''Emenike uzun süre Türkiye'de oynadı. Ben de onu çok istemiştim takıma. Ciddi bir ücret ödeyerek transfer etmiştik. Ben de o da Fenerbahçe'de olmasını çok istiyorduk. Hareketi biraz daha belki onun içindir diye tahmin ediyorum'' şeklinde cevap verdi.



Yedikleri ikinci golü neden ''Ucuz'' diye nitelendirdiği sorulan Kocaman, ''Bu kadar kalabalığın içinde alan savunması yaparken, bütün oyuncular ceza alanı içindeyken bu seviyede özellikle ayakla vuruş yaptırılmaz. O nedenle ucuz dedim'' ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe Teknik Direktörü, rövanş mücadelesinin nasıl olacağıyla ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:



''Her maçın kendi içinde ayrı bir senaryosu vardır. İçerideki maçta, maç öncesinde yazacağımız belki de ofansif senaryonun hayata geçmesi için çok çaba sarfedeceğiz. Tur için bize bir golün yeteceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan maçı düşüneceğiz.''



SPARTAK MOSKOVA TEKNİK DİREKTÖRÜ EMERY: "OYUNUMUZU BEĞENDİM. BU YOL BİZİM DOĞRU YOLUMUZ"



Spartak Moskova Teknik Direktörü Unai Emery ise Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları mücadeleden memnun olduklarını ancak yedikleri gol nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.



Emery şöyle konuştu:



''Oyundan ve aldığımız galibiyetten memnunuz, ancak yediğimiz gol bizi üzüyor. Rövanş öncesi avantaj sağlamak istedik. Oyunumuzu beğendim. Bu yol bizim doğru yolumuz. 90 dakika oyunun kontrolünü sağladık diyebiliriz. Maç boyunca rakibe verdiğimiz iki pozisyon var. 90 dakika üstündük diyebiliriz. Daha farklı galibiyet için uğraştık. Bunu da elde edebilirdik ancak olmadı. Bir hafta sonra bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum.''



Maçta ilk yarıda ve ikinci yarıda oyundan alınan Romulo ve Emenike'nin durumlarıyla ilgili soruyu Emery, ''Romulo'nun bağlarında sıkıntı vardı, sorun olmayacak. Emenike çok yorulmuştu değiştirmeye karar verdim'' şeklinde cevapladı.



İlk yarı ve ikinci yarının ilk 15 dakikasında Emenike'nen pek bir varlık gösteremediğinin ifade edilmesi üzerine Emery, ''İç güdüsel bir şey oldu. Son dakikalarda gol atacağına inandım'' dedi.



Emery, ''Fenerbahçe sahasında yaklaşık 3 yıldır yenilmiyor. Bu skor yeterli olacak mı Spartak Moskova için?'' biçimindeki soruya, ''Çok zor bir maç olacak. Bu maç bizim nasıl bir takım olduğumuzu değerlendirmek için isabetli bir maç olacak. Zoru başarmamız lazım. Bu maç erkeklerin oynayacağı bir maç olacak. 11'e 11 oynayacağız. Oraya tur atlamaya gidiyoruz'' şeklinde cevap verdi.



Bu arada Emery'nin basın toplantısına gelişi ve gidişinde Rus gazeteciler İspanyol teknik direktörü alkışladı.


UĞUR DEMİRKIRDI - SİYAMEND KAÇMAZ - MOSKOVA / DHA