DHA'YA AÇIKLAMA YAPTI

Amrabat’ın oynadığı zaman her takım için çok faydalı bir oyuncu olduğunu belirten Şota, Galatasaray’a giden gözde oyuncusu için DHA’a (Doğan Haber Ajansı) açıklamala yaptı. Faydalı bir oyuncu olduğunu, her takımın böyle bir oyuncusu olması gerektiğini belirten Şota, şöyle devam etti:

"ENERJİMİ TÜKETTİ"

"Kayserispor’a geldi ve yıldızı burada parladı. Kalması için çok uğraştım. İnanın, son altı ayda karım ve çocuklarımdan çok Amrabat’ı gördüm ve enerjimi onun için tükettim. Kayseri’de konuştuğumuz zaman ikna oluyordu ama ülkesine gidip geldikçe farklılaştı. Kalmasını çok istedik ama olmadı. Zira önce sakatlığını bahane etti. Ardından Afrika Kupası, şimdi de Olimpik milli takım nedeniyle bizden ayrı kaldı. Galatasaray’a hayırlı uğurlu olsun. Son 3 sezondur 3 büyüklere bir çok oyuncu gönderen Kayserispor’un da katkısını kimse görmemezlikten gelmesin. Buradan kulübümüze ve teknik kadromuza da bir pay çıkarabiliriz. Burası Kayserispor. Kimse kulüpten büyük değil. Kadromuzda Amrabat’ın yerini dolduracak oyuncularımız da var."

İPLER KOPMA NOKTASINA GELDİ

Kayserispor’da geçen sezonun ikinci yarısından itibaren sorun haline gelen Faslı Amrabat'ın Galatasaraylı olmasına kadar uzanan süreçte ilginç ayrıntılarda ortaya çıktı. Kayserispor’un Amrabat için 15 milyon euroda ısrarlı olmasıyla ipler kopma noktasına geldi. Ardından 10 gün önce Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Kayserispor Başkanı Recep Mamur’a bir elçi gönderdi, son kez fiyat istedi.

"BAŞBAŞA GÖRÜŞMEK İSTERİM"

Bu görüşmede Başkan Recep Mamur, elçi olarak gönderilen kişiye, "Amrabat’ın transferi konusunda kulübümüze yönelik ağır eleştiriler yapıldı. Sözleşmesi 2015 yılına kadar devam eden oyuncumuz konusunda Kayserispor neredeyse yok sayıldı. Buna asla müsaade etmeyiz. Bir görüşme de olacaksa, Başkan Ünal Aysal’da ben bizzat başbaşa görüşmek isterim" mesajını verdi.

Başkan Recep Mamur, önceki gün takımının A-2 takımıyla 2012-13 sezonunun ilk özel maçından sonra teknik direktör Şota ile Amrabat konusunu yeniden görüştü. Şota’nın, "Artık bize Amrabat’tan fayda gelmez. Elimde bu mevkide Cangele, Cleyton, Bisesware, Ömer Bayram, Sefa Yılmaz ve genç yetenek Murat Bildirici’de var. Onun oynadığı mevkide sıkıntımız olmaz" diye onay vermesinin ardından Galatasaray Başkanı Aysal'ın Başkan Recep Mamur’u İstanbul’a davetinden sonra yılın transferi gerçekleşti.

MEDYA ÜZERİNDEN SAVAŞ YAŞANDI

Amrabat, Kayserispor’a 2011 yılının Ocak ayında ara transferde Hollanda’nın PSV Eindhoven takımından yaklaşık 1.5 milyon euro bonservis bedeli ve bir başka takıma transferi halinde yüzde 30’luk pay alınması koşuluyla alındı. Kayserispor’da oldukça başarılı bir futbol sergileyen Amrabat, Galatasaray eski teknik direktörü olan Fas milli takım sorumlusu Eric Gertz’in çabası, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in de çok istemesi nedeniyle 2011-2012 sezonunun ilk yarı bitiminde sarı kırmızılı ekibe gitmek istediğini söyledi.

KAMPTAN A-2 TAKIMINA GÖNDERİLDİ

Kayserispor Kulübü'nün bu öneriyi red etmesi üzerine Antalya kampında Kayserisporlu yöneticilerle görüşen Amrabat, "Kayserispor’da forma giymem, Galatasaray’a gideceğim" diye ısrar etti. Kayserispor yönetimi, bunun üzerine Amrabat’ı Antalya kampından Kayseri’ye gönderdi, A-2 takımıyla antrenmana çıkmasını kararlaştırdı.

ÖZÜR DİLEDİ

Amrabat, kısa süre A-2 takımıyla antrenmana çıktıktan sonra yönetim ve taraftardan özür dileyince affedildi. Sezon bitiminde de ülkesinden yine Galatasaray’da oynama istediğine dair mesajlar gönderdi. Kayserispor Kulübü'de Faslı oyuncunun sözleşmesinin devam ettiğini belirterek Galatasaray Kulübü'nü, Amrabat’ı ayartmakla ve resmi bir teklifte bulunmamakla suçladı. Galatasaray'da bunun üzerine Amrabat’ı resmen istedi. Kayserispor’da 15 milyon bonservis bedeli istedi. Gaatasaray, en son 7.5 milyon euro önerince, ilişkiler yeniden koptu, sonunda Amrabat transferi gerçeklişti.


OE(OE/AÖ) FOTOĞRAF