Kadir Has Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana koşuyla başlayan futbolcular, kısa pas çalışması yaptı. Galatasaray'ın transfer etmek istediği süreçteki tutumu nedeniyle bir ay kadar takımından ayrı kalan ve Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında formasına yeniden kavuşan Amrabat’la ilgili olarak DHA’nın sorusunu yanıtlayan Gürcü teknik adam Şota, Amrabat'a, Galatasaray karşısında forma şansı verip, vermeyeceği konusunda ‘’Amrabat bizim oyuncumuz. Amrabat'ın takımla bir sorunu yok. Camiadan da özür diledi. Galatasaray maçı biçim açımızdan olduğu kadar onun içinde önemli. Çıksın oynasın ve göstersin ne olduğunu. Yaşananlara karşı en iyi dersi sahada verebilir’’ şeklinde konuştu.

KAYSERİSPOR İLE GALATASARAY’IN ARASI GÖKHAN-TOPUZ’DAN BU YANA AÇIK

Kayserispor Kulübü ile Galatasaray‘ın arası Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz’un renktaş takım tarafından 2007-2008 sezonunda istemeleri üzerine açıldı. Her iki oyuncunun mukavelesinin sürdüğünü belirten Kayserispor yönetimi tarihi kalenin surlarına ‘’Satmıyoruz’’ pankartı asıp, Kulüp Başkanı Recep Mamur’un ağzından, Galatasaray’ın merhum başkanı Özhan Canaydın’a bir mektup yazmıştı. Daha sonrası Gökhan Ünal 2008-2009 sezonunda Trabzonspor’a oradan da Fenerbahçe’ye, Mehmet Topuz da olaylı şekilde 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Geçtiğimiz 2010-2011 sezonunda Kayserispor kaptanı Ali Turan’la Galatasaray kulübü sözleşmesi devam ederken bir görüşme yapmış, Kayseri takımı yöneticileri Ali Turan’ı bırakmayacaklarını belirterek, tıpkı Amrabat olayında olduğu gibi, gitmekte ısrarlı olan Ali Turan’ı süresiz kadro dışı bırakmıştı. Kayserispor kaptanı sezon bitimine kadar A 2 takımında antrenman yaptıktan sonra Galatasaray’a transfer olmuş, oradan da halen top koşturduğu Antalyaspor formasını giymişti. Kayserispor’un Faslı oyuncusu Noureddine Amrabat’a 2011-2012 sezonun ilk yarı bitimine haftalar kala Galatasaray kulübü talip olduğunu beyan eden açıklamalar ortalığı gerdi. 5 Aralık 2011’de Galatasaray başkanı Ünal Aysal, katıldığı bir televizyon programında Amrabat’ı istediklerini söyleyince, Kayserispor kulübü Futbol Federasyonu'na resmen başvurarak Profesyonel Disiplin Kurulunun, sözleşmesi devam oyuncularını Galatasaray’ın kendileri dışında görüşerek ayarttığını ileri sürdü. 25 Aralık 2011’da Kayserispor Kulübü resmi sitesinden bir açıklama yaparak Amrabat’ı hiçbir kulübe satmayacağını duyurdu. 27 Aralık’ta TFF Disiplin Kurulu Kayserispor’un başvurusunu değerlendirerek, Galatasaray’ın ayartma yapmadığını açıkladı. 30 Aralık’da Kayserispor kulübü Amrabat’ı Fenerbahçe veya Beşiktaş’a verecekleri yolundaki söylentileri yalanladı. 5 Ocak 2012’de Kayserispor’un Antalya kampına katılan Amrabat, Galatasaray’a gitme konusunda ısrarlı olduğunu belirterek, kamp çalışmalarına katılmadı ve yönetim tarafından A2 takımın antrenmanlarına gönderildi. Amrabat, 8 Ocak’da Afrika Kupası için Fas milli takımına gitti. Döndükten sonra 4 Şubat’ta ise kendi imzasını taşıyan Türkçe, İngilizce bir mektubu kaleme alarak, Kayserispor camiasından özür diledi ve iki gün sonra da Kayserispor-Gençlerbirliği karşılaşmasının ikinci yarısında yeniden Kayserispor forması giydi.

KAYSERİSPOR KENDİ SAHASINDA 38 YILDIR GALATASARAYI YENEMEDİ

Kayserispor Süper Lig'de tam 38 yıldır Galatasaray’ı kendi evinde yenemedi. Sarı kırmızılılar renktaşları ile 2011-2012 sezonunda 30 Ekim 2011’de Kadir Has Stadı'nda oynadıkları son maçta 2-0 yenilmişlerdi. Kayserispor İstanbul’da ise Galatasaray’la oynadığı 16 lig maçında 2 beraberlik 14 yenilgi almıştı. Kayserispor güçlü rakibi Galatasaray’ı lig müsabakalarında en son 21 Nisan 1974 yılında, şimdilerde yıkılan Atatürk Stadında, Metin Ülgen ve Mustafa Yücel’in golleriyle 2-0 yenmişti. Kayserispor Pazar günü İstanbul’da Galatasaray ile kurulduğu 1966 yılından bu yana ligde 34. randevusuna çıkacak.