DHA'YA AÇIKLADI

Gençlerbirliği maçından sonra çok düşündüğünü, bu yenilginin karar vermesinde etkili olduğunu belirten Şota Arveladze, içini DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) döktü. Kayserispor yönetiminin kendisini son ana kadar bırakmak istemediklerini söyleyen Gürcü teknik adam, ayrılış kararını ve gelişmeleri şöyle anlattı:

"BAŞKAN MAMUR KABUL ETMEDİ AMA"

"Pazartesi sabahı saat 09.00’da kulübe gittim. İstifa kararımı yöneticilere anlattım. Kulüp Başkanı Başkan Recep Mamur, bunları dinlemek istemediğini söyledi. Genel Menajer Süleyman Hurma ile saat 18.00’e kadar konuştum. Onu da ikna edince, istifamın geçerli olduğunu söyleyip kulüpten ayrıldım. Onlara kalsa, benim ağzımdan istifa bile kelimesini duymak bile istemediler. Allah var, ben kararlıydım, onlar değil. Bu benim için zor bir karardı. Zira, yaşantım boyunca hiç böylesi bir konuda yenilmedim. İşimi asla yarım bırakmadım. Hayatım boyunca hep sorumluluklar aldım. Gerek oyunculuğumda gerekse teknik adam olduğumda ama burada son zamanlarda işler iyi gitmedi. Bu kulübün geleceği açısından, ister benim hatam deyin, ister futbolcuların hatası deyin, ister şansızlık deyin böyle olması gerekirdi. Her zaman doğru karar verdim. Bu kezde öyle olmuştur diye düşünüyorum. Belki bende yanlış bir karar vermiş olabilirim ama öyle olması gerekiyordu."

"GERETS BAŞARILI ÇALIŞTIRICI"

Sarı kırmızılı yöneticilerle kendisinden sonra kimin geleceği konusunda da konuşmalarının olduğunu, Kayserispor’la birlikte adı anılan Belçikalı teknik direktör Eric Gerets’in başarılı bir çalıştırıcı olduğunu belirten Şota, bir hafta daha Kayseri’de kalacağını sözlerine ekledi.


OE(OE/AÖ)