İKİNCİ YARI YÜKSELİŞTE

Ligin ilk yarısındaki ilk 12 haftada, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi alarak hanesine 16 puan yazdıran yeşil beyazlı ekip, ikinci yarının 12 haftalık bölümünde ise galibiyet sayısını 7'ye çıkardı. İlk yarıdaki süreçte rakip fileleri 17 kez havalandıran Bursaspor ikinci yarıdaki gol sayısını ise 20 yaptı. İlk yarıda kalesinde 13 gol gören yeşil beyazlı ekip, ikinci yarıda ise kalesinde 11 gol gördü.

4 MAÇ ÜST ÜSTE

Bursaspor bu sezon ilk kez 4 maç üst üste galibiyet aldı. Yeşil beyazlılar ligin ilk yarısına üst üste aldığı Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu galibiyetleriyle başlamış, ilk yarının son bölümüne kadar bir daha iki maç üst üste kazanamamıştı. Bursaspor, bu şanssızlığını Manisaspor galibiyetiyle sona erdirdi. Yeşil beyazlı ekip, 26'ncı haftada oynadığı Manisaspor maçından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor ve Karabükspor maçlarından da galibiyet alarak bu sezon ilk kez üst üste 4 maç kazanma başarısını gösterdi. Ayrıca yeşil beyazlı ekip Karabükspor galibiyetiyle bu sezon kendi sahasında ilk kez üst üste 2 maç kazanmış oldu.

SÜPER BÜCÜR BATALLA

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, performansıyla her geçen hafta taraftarı büyülerken, özellikle ligin ikinci yarısında attığı gol ve asistleriyle de takıma hayat verdi. Takımını sırtlayan 1.70'lik yetenekli futbolcu bu sezon 2108 dakika oyunda kaldı ve bu sürede 8 gol 7 asist sergiledi. Attığı 8 golün 7'sini ligin 2. devresinde kaydeden Arjantinli futbolcu, özellikle takımın performansının yüksek olduğu maçlarda performansıyla izleyenlerin beğenisini toplamaya devam ediyor. Batalla, dün oynanan ve 3-0 skorla sonuçlanan Karabükspor maçının da ilk golünü kafayla kaydetti.

PİNTO 3'LEDİ

Bursaspor'un devre arasında kadrosuna dahil ettiği Şilili forvet Sebastian Pinto futboluyla taraftarın beğenisini kazandı. Ligin ilk yarısında gol yollarında sıkıntı çeken yeşil beyazlı ekip, Arjantinli Batalla gibi, Pinto'nun da asist ve golleriyle yükselişe geçti ve sıkıntıyı ortadan kaldırmış oldu. Karabükspor karşılaşmasında da kendisini gösteren Pinto bu maçta gol sayısını 3'e çıkardı. İkinci yarı sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemeyen yetenekli futbolcunun bugün MR'ının çekileceği öğrenildi. Takımın genç orta saha oyuncusu N'Diaye de Karabükspor maçında kaydettiği golle 3 gole ulaşmış oldu.

TURGAY İBRAHİM'E ATAMADIĞI GOLÜ ANLATTI

Bursasporlu futbolcular, Kardemir Karabükspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyeti, maç boyunca kendilerine büyük destek veren kadın ve çocuk taraftarlarla kutladı. Yeşil beyazlı futbolcular, maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlere yöneldi. Futbolcular, kapalı kale arkasından başlayarak tüm tribünleri dolaşarak galibiyet coşkusunu taraftarlarla birlikte yaşadı.

Bu sırada Turgay'ın açık tribün önünde bulunan kaleye atamadığı golü savunma oyuncusu İbrahim Öztürk'e anlatması gözden kaçmadı. İkinci yarıda kale önünde çok net golü kaçıran Turgay, kale önünde İbrahim'le konuşarak bu sezonki şanssızlığından yakındı.


EK(İA/Aİ)