Sakarya’nın Akyazı İlçesi'nde kendi adını taşıyan Kenan Sofuoğlu Motosiklet Pistinde koşulan Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası’nda gazetecilere açıklama yapan Kenan Sofuoğlu, hedefinin üçüncü kez Dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Makedonya'dan 49 sporcunun katıldığı Süpermoto Open, Süpermoto B, Süpermoto C ve Süpermoto Junior olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışların ilk ayağında yarışan Kenan Sofuoğlu Süpermoto Open yarışmasının ilk ayağını birinci bitirdi. 

Ancak Sofuoğlu Dünya Süpersport Şampiyonasında yarıştığı için ikinci yarışa önümüzdeki hafta Portekiz’de koşulacak Dünya Süpersport yarışlarını riske etmemek için çıkmadı.

23 Eylül’de Portekiz’de yapılacak olan Dünya Süpersport Şampiyonasında sezonun 12. yarışını ilk dört sırada bitirmek istediğini k söyleyen Sofuoğlu, "İnşallah haftaya ilk dörde girersem Dünya Şampiyonluğunu garantileyeceğim. Haftaya yapılacak olan yarışı ilk dörtte tamamlayarak üçüncü kez Dünya Şampiyonu olmak istiyorum" dedi.



ZT(MB/Aİ)