Milli takımlar, 15 günlük kamp süresince sabah 10.00-12.00, öğleden sonra 16.00-18.00 saatleri arasında günde iki çalışma yapacak. Takımlar, 1 kamp müdürü, 2 teknik kurul yöneticisi, 8 koordinatör antrenör nezaretinde aletli ve aletsiz olmak üzere güç geliştirme çalışmasına tabi tutulacak. Şehir merkezlerinde 40 dereceyi aşkın sıcak havaya rağmen 2000 metre yükseklikte göknar çam ormanları arasında 25 derecelik bir sıcaklıkta rahat bir çalışma yapan sporcular, tek hedeflerinin ise Avrupa gençlik olimpiyatları olduğunu ifade ederken, "Bu güzel ortamda hırs ve azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz" dediler.

Her iki Milli takımda Bursa, Bitlis, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Kars ve Muş bölgesinden sporcular bulunuyor. Snowboard takımındaki 18 sporcudan sadece 9'u kampa katıldı. Çocuk Milli Takımında ise 15 erkek 17 kız sporcu olmak üzere toplam 41 sporcu bulunuyor.

Snowboard takım antrenörü Tomaz Bernik ikinci yaz kampı çalışması yaptıklarını belirtirken, "Alt yapıdan gençler kategorisine gelen sporcularımız bir üst guruptaki rakiplerinden daha iyi performans göstermektedirler. Bu alt yapıdan gelen sporcularımız Avrupa gençlik olimpiyatına ve gençler dünya şampiyonasına katılacaklar. Başarılı olmaları için elimizden gelen tüm çalmaları federasyonca yapmaktayız" dedi.