Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ile Galatasaray Kulübü İcra Kurulu  Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da hazır bulunduğu törende, Hollandalı futbolcu  kendisini 3,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan mukaveleye imza attı.

Türk medya mensuplarının yanı sıra İtalya ve Hollanda'dan da basın  mensuplarının büyük ilgi gösterdiği törende Sneijder, kendisine yöneltilen  soruları da yanıtladı.

"HAGİ İLE KARŞILAŞTIRILMAK BANA BÜYÜK BİR GURUR VERİR. O BİR EFSANE. BEN DE BURADA BİR EFSANE OLMAK İSTİYORUM"


"Galatasaray'a, böylesine büyük bir camiaya geldiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Sneijder, Hagi ile karşılaştırılmak bana büyük bir gurur verir. Hagi'nin Galatasaray'daki yaptıklarını biliyorum, o bir efsane. Ben de burada bir efsane olmak istiyorum" dedi.
Hollandalı oyuncu şöyle konuştu: "Havaalına gittiğimiz zaman Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anladım. Bu sabah da sağlık kontrolü sırasında bir kez daha anladım. Galatasaray'a geldiğim için gururluyum ve bir an önce forma giymek için sabırsızlanıyorum. Pazar günü Beşiktaş'a karşı çok kritik bir maçımız var ve ben de bu maçta oynamak istiyorum. Uzun bir zamandır maç oynamıyorum ancak fiziksel olarak kendimi çok hazır hissediyorum. Çünkü özel antrenmanlarına sürekli devam ettim. Oynamak istiyorum ancak tabii ki bu konudaki karar hocamıza ait. Hagi ile karşılaştırılmak bana büyük bir gurur verir. Hagi'nin Galatasaray'daki yaptıklarını biliyorum, o bir efsane. Ben de burada bir efsane olmak istiyorum"

"INTER İLE SORUNLARIMIZ İKİ GÜN ÖNCE HAL OLDU VE BU SORUNLARI HALLETTİKTEN SONRA DA GALATASARAY'A GELME SÜRECİM KOLAYLAŞTI"


Galatasaray'ın İnter ile anlaşmasına rağmen kendisi ile anlaşmanın gecikme nedeninin sorulduğu Sneijder; "Inter ile sorunlarımız iki gün önce halloldu ve bu sorunları hallettikten sonra da Galatasaray'a gelme sürecim kolaylaştı. Öncelikle şunu açıklayayım. Ben 48 saat önce bir karar verdim. Benim süreci geciktirmem gibi bir durum söz konusu değil. Galatasaray'dan teklif gelince düşünmedim ve hemen kararımı verdim ancak Inter ile çözmem gereken bazı sorunlar vardı" cevabını verdi.


"TÜRKİYE'DEN BAŞKA TEKTLİF ALMADIM"


Türkiye'den başka teklif alıp almadığı sorulan yıldız oyuncu; "Bir kaç teklif vardı ve ben doğru olanı seçmek zorundaydım. Başka kulüplerden de teklif aldım. Benim için en iyi adım Galatasaray olacaktı ve bu yönde bir karar verdim. Şu anda baktığımız zaman hala şampiyonlar ligi'nde mücadele eden bir takım var. Benim için en iyi seçim Galatasaray oldu ve en iyi teklifi de Galatasaray'dan aldım. Türkiye'den başka bir takımdan teklif almadım" şeklinde konuştu.

"MUSLERA ÇOK İYİ BİR KALECİ"

Yeni takım arkadaşı kaleci Muslera için ise Sneijder şunları söyledi: "Muslera çok iyi bir kaleci, bu dünyadaki en iyilerinden biri. İtalya'da futbol oynadığımız dönemde de kendisini takip ediyorum. Muslera'ya bir kez gol atmayı başardım ancak son oynadığımız maçta ona gol atamadı. Müthiş bir kaleci ve onunla aynı takımda oynayacak olmamdan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum"

"KUYT İLE HERGÜN KONUŞUYORUM AMA GALATASARAY İLE İLGİLİ BİR ŞEY SORMADIM"


Fenerbahçe'de forma giyen Kuyt ile yakın arkadaş olan Sneijder, vatandaşı ve milli takım arkadaşı ile sadece İstanbul konusunda konuştuklarını belirterek; "Kuyt ile tabii ki görüşüyorum, hemen hemen hergün konuşuyoruz. Ama sadece şehri sordum kendisine. Kuyt benim 10 yıldır arkadaşım ancak burada kesinlikle Galatasaray ile ilgili bir şey sormadım, zaten Galatasaray'ı biliyordum. Kendisinden sadece şehir hakkında bilgi aldım" dedi.

SNEIJDER'İ MOURINHO İKNA ETMİŞ


Hollandalı futbolcu, İnter'de bir dönem beraber çalıştığı Mourinho'nun kendisine tavsiyelerde bulunduğunu söyleyerek, "Benim bugün G.Saray'da olmamın en büyük etkenlerinden biri Mourinho'dur. Beni buraya yönlendiren o oldu" dedi. Bilindiği gibi Portekizli çalıştırının, Fatih Terim ile yakın ilişkileri bulunuyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ


Galatasaray'ın Inter'den transfer ettiği Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder sağlık kontrolünden geçti.  Ulus'taki bir hastanede gerçekleştirilen sağlık kontrolünde Sneijder bir dizi teste tabi tutuldu. Sağlık kontrolünün ardından, Sneijder ile hastane yetkililleri ve doktorlar ile basın toplantısı düzenlendi. Sneijder'in testlerinin son derece titizlikle yapıldığını belirten Asoğlu, "Gerçekleştirilen testlerin sonucu, Galatasaray Kulübü'ne bildirilecek" dedi. Hollandalı futbolcu ise İstanbul'a geldiği ilk andan itibaren çok güzel anlar geçirdiğini ve burada olmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etti.

ALACAĞI PARA BELLİ OLDU

Galatasaray, Inter'den transfer ettiği Wesley Sneijder'in maliyetini KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı ekibin Hollandalı oyuncusu için 7.5 milyon euro bonservis ödenecek.


Galatasaray, Inter'den transfer ettiği Wesley Sneijder'in maliyetini KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı ekibin Hollandalı oyuncusu için 7.5 milyon euro bonservis ödenecek.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen açıklamada, "FC Internazionale Milano S.p.A. (Inter)profesyonel oyuncularından Wesley Sneijder'le 2012-2013 sezonu 2.yarısından başlamak üzere 3.5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre, futbolcunun eski kulübüne (Inter) 7.500.000 EUR bonservis ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise, 2012-2013 2.yarı sezonu için 2.000.000 EUR sabit transfer ücreti, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016 sezonlarının herbirinde ise 3.200.000 EUR sabit transfer ücreti ve 25.000 EUR maç başı ücreti (herbir sezon için ödenecek maç başı ücretinin toplam tutarı 500.000 EUR'dan fazla olmamak şartıyla) ödenecektir. Ayrıca futbolcuya ödenecek 3.900.000 EUR tutarındaki imza ücreti de 2013-2014'ten başlamak üzere 3 sezona eşit olarak paylaştırılarak ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.HÜRRİYET