Sivasspor, Galatasaray maçının hazırlıklarını üzeri kapalı sentetik sahada yaptığı çalışma ile sürdürdü. Şut çalışması ağırlıklı olarak geçen çalışmaya milli takımlarında bulunan Rajnoch, Grosicki, Pedriel, Faty ve Cihan Özkara katılmadı. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların hırslı ve istekli oldukları görüldü.

Antrenman sonunda Galatasaray maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan futbolcular iddialı açıklamalar yaptı. Sivasspor'un yıldız oyuncularından  Erman Kılıç, karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirterek, "İyi konsantre olduğumuzu düşünüyorum. Saha ve seyirci avantajımızı kullanırsak Galatasaray'ı eli boş gönderebileiriz. Bütün mücadelemiz, çabamız Galatasaray maçı üzerine kurulu. İnşallah 3 puanla ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaptan Uğur Kavuk ise, "Zor bir mücadele olacak. Saha ve seyirci avantajını kullanıp galip gelmek istiyoruz. Bizim için önemli. İlk 4 hedefimiz için kazanmamız gerekiyor. Taraftarımızın desteği ile kazanıp maçı başkanımıza hediye etmek istiyoruz" dedi.

Orta sahanın başarılı ismi Kıvanç Karakaş, maçın zor olacağını belirterek, "Kendi sahamızda iyi futbol oynuyoruz. Bunu iyi değerlendirip sahamızda galip gelmek istiyoruz. Taraftarımız hep yanımızda. Bu maçtan da onların desteğiyle 3 puan alacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Maçın çok önemli olduğunu belirten futbolculardan Mehmet Nas ise, "Zor bir maç olacak. Kendi sahamızda galip gelmek istiyoruz. Galatasaray güçlü bir ekip, iyi kadroları var ve formdalar. Ama biz saha ve seyirci avantajını kullanarak galip gelmek istiyoruz. Maçın kendi sahamızda olması bizim için avantaj. Başkanımızın da yanımızda olması bize ayrı bir motivasyon olacak. Galibiyeti ona armağan etmek istiyoruz" dedi.

Orta sahanın çalışkan isimlerinden Kadir Bekmezci ise, "Hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, bu maçları iyi bir şekilde atlatmamız lazım. Seyirci desteğini arkamıza alarak maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

Sivasspor'da kart cezalısı olan Ziya Erdal ile, Murat Akça Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Milan Cerny'nin durumu ise belirsizliğini koruyor.
BAŞKANA GÖRKEMLİ KARŞILAMA
Bu arada şike soruşturması kapsamında 8 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz için cumartesi günü görkemli bir karşılama töreni düzenlenecek. Hava yolu ile kente gelecek olan Başkan Otyakmaz için taraftarlar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve bünyesindeki odalar bir araya geldi. Havaalanında karşılaşanacak olan Otyakmaz, konvoy eşliğinde kent merkezine getirilerek meydanda taraftarlarla buluşacak. 
 
GC(EA/Aİ)