Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ve diğer futbolcular da kampanyaya destek vermek için Uğur Kavuk ve Doğa Kaya'nın yanınhda yedr aldı. Organ yetmezliğinin önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve ciddi kayıplara yol açtığını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Sivas Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, "Organ bağışı konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları sonucu, bağışçı sayısı milyonda 2 kişiden milyonda 3 kişiye çıktı. Maalesef bu oranlar çok yetersiz. Benim organlarımla en az 5 kişi hayat bulsun, demek gerçekten insan sevgisi gerektirir" dedi.

Türkiye'de 20 binin üzerinde kişinin organ nakline ihtyaç duyduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise şunları söyledi:

"Organ nakline ihtiyacı olan insanların daha başarılı bir tedavi görebilmeleri için birilerininde organlarını bağışlamaları gerekiyor. Bizde bu hafta vesilesiyle, organ bağışı hakkında vatandaşlarımızın bilinçledirilmesini sağlamak ve organlarını bağışlayan kişilerin sayısını artırmak için bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, herhangi bir endişe etmeden başkalarının hayatlarını kurtarmaya davet ediyor ve organ nakline ihtiyacı olan kişilerin yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz."


GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF