"Türkiye'de yabancılara verilen değer bize verilmiyor. Bunun sebebini anlamak mümkün değil" diyen tecrübeli oyuncu, bu hafta oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Fenerbahçe'den çekinmiyoruz" diye konuştu.
Sivasspor'un son haftalardaki yükselen form grafiği ile dikkat çeken tecrübeli oyuncusu Erman Kılıç, başarısındaki en büyük etkenin teknik direktör Rıza Çalımbay olduğunu söyledi. Bu sezonki birçok lig karşılaşmasında attığı güzel goller ile Sivasspor'a hayat veren Erman Kılıç, Fenerbahçe karşılaşması öncesi kent merkezinde Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi gezdi. Burada iddialı açıklamalar yapan Erman Kılıç, "Başarımızın en büyük etkeni karakterli oyunculara sahip olmamız. Takım içerisinde üst düzey bir arkadaşlığımız var. Takımımızın başarısını arkadaşlık ortamımıza bağlıyorum. Hocamız bu işte çok büyük pay sahibi. İnşallah bu başarımız böyle devam edecek. Ligde ilk dördün içinde yer almak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 
"BENİ KENDİME GETİREN RIZA HOCA OLDU"
Sivasspor'a geldiği ilk günlerde çoğu zaman yedek kalan Erman Kılıç, bu sezonki yükselişinde en büyük etkenin teknik direktör Rıza Çalımbay olduğunu ifade ederek, "Bu takdir tamamen takıma gelen hocalarımızın takdiri. Onlar öyle uygun gördü. Zaman zaman oynadım, zaman zaman oynamadım. Futbolcu için hoca çok büyük bir etken. Rıza hocanın gelişi ile birlikte, iyi bir çıkış yakaladım. Hocanın da bana güvenmesi bu olayda tabiki başrol oynuyor. Hocamızın bana güvenmesi ile ben de yeteneklerimi ön plana çıkardım. Rıza hoca geldi, bana güvendi formayı verdi. Ben de onu mahcup etmedim" dedi.

Futbolda başarılı olmak için teknik direktör etkeninin çok önemli olduğunu söyleyen Erman Kılıç, "Başarı için başta hoca çok önemli, sonra arkadaşlık geliyor. Hocamız zaten bütün futbolcuların sevdiği bir insan. Başarımızda herkesin ufakta olsa bir payı var. Benim takım içinde en iyi anlaştığım kişilerin başında Kadir geliyor. Çünkü onunla kafalarımız uyuşuyor. Ailecek görüşüyoruz. Onu seviyorum ve onunla uğraşmak çok hoşuma gidiyor. Hatta son Beşiktaş maçında futbolcuyu çalımladım. Baktım biri arkadan bana bağırıyor. 'Abi vur vur' diye, Kadir'miş, ben de vurdum gol oldu" diye konuştu.

Kılıç, çizgi oyuncusu yerine forvet arkası oynamanın kendisini daha başarılı kıldığını dile getirdi.
"SİVASSPOR'DAN AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Sezon sonunda Sivasspor ile olan sözleşmesi bitecek olan Erman Kılıç, Sivasspor'da çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ayrılmayı düşünmüyorum. Şu anda zaten Sivasspor'un başarısı ve hedefleri için ter döküyorum. Önümüzdeki günlerde zaten sözleşmemi uzatacağım. Her futbolcu gibi benim de bazı hedeflerim var. Bunların başında milli takım formasını giymek geliyor. Sivasspor'u evim olarak görüyorum. 4 büyük kulüplerin dışında gelen hiçbir teklifi değerlendirmeyeceğim. Bana göre dört büyük kulüpten sonra Sivasspor geliyor. Bunun için ayrılmayı düşünmüyorum" dedi.
"TÜRK FUTBOLCULAR YETERİ KADAR DEĞER GÖRMÜYOR"
Türkiye liglerinde forma giyen Türk futbolcuların da yeteri kadar değer görmediğini söyleyen Erman Kılıç, "Bizim millet olarak bir yabancı hayranlığımız var. Gelen yabancılar daha çok ön planda oluyor ve daha çok seviliyorlar. Bir ayrım var mı? derseniz gerçekten bir ayrım oluyor. Kazandıkları para konusunda olsun başka şeylerde olsun onlara daha çok değer veriliyor. Ama Türk futbolcusuna yaptığı en ufak şeyde hemen ceza kesmeyi düşünüyorlar" diye konuştu.
"MESSİ'YE BENZETİLMEK HOŞUMA GİDİYOR"
Taraftarların kendisine yerli Messi olarak ifade etmesinin memnunluk verici olduğunu dile getiren Kılıç, "Dünyanın en iyi futbolcusuna benzetilmek iyi bir şey, ama zaman zaman utandığımız anlarda oluyor. Bağırıyorlar Messi diye o zaman da beklentiler çok yüksek oluyor. Ben de o beklentilere cevap vermeye çalışıyorum. Yine söylemek istiyorum dünyanın en iyi futbolcusunun isimi ile anılmak güzel bir duygu" diye konuştu.
"PLAY OFF'U KAFAMIZA KOYDUK"
Sivasspor'un Play Off şansını değerlendiren Erman Kılıç, "Biz takım olarak Play Off'u kafamıza koyduk. Önümüzde oynayacağımız Fenerbahçe ve Gençlerbirliği karşılaşmaları Play Off'u belirleyecek diye düşünüyorum. Bu karşılaşmalardan alacağımız galibiyetler bizi Play Off'a taşıyacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Hafta sonu İstanbul'da Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını da hatırlatan Kılıç, "Play Off'u belirleyecek maçlar bu maçlar. Fenerbahçe hem bizim üstümüzde hem de bizim rakibimiz. Bu karşılaşmadan en iyi şekilde ayrılmak istiyoruz. Çünkü bundan sonra zorlu maçlarımız var. Biz böyle karşılaşmaları daha önce çok oynadık. Fenerbahçe'den çekinmiyoruz" dedi. 
 
HY(EA/Aİ)