Sivasspor, Trabzonspor maçının kentteki son hazırlığını kulüp tesislerinde sabah saatlerinde gerçekleştirdi. 1.5 saat süren çalışmada teknik direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray maçında yapılan hataları gösterdi. Taktik ağırlıklı çift kale maçta da futbolculara yaptıkları pozisyon hataları ile ilgili uyarılarda bulundu. Sakatlığı nedeni ile ülkesinde tedavi gören Milan Cerny de bugünkü çalışmaya dahil oldu ve Trabzon kafilesine dahil edildi.

Teknik direktör Çalımbay, özellikle Galatasaray karşısında yediği hatalı gollerle eleştiri alan kaleci Senecky'i maç kadrosuna dahil etmedi. Sakat olan Ziya Erdal ile cezalı Uğur Kavuk da kadroda yer almadı. Futbol Federasonu Tahkim Kurulu tarafından tedbir kararı kaldırılan kaleci Korcan Çelikay da antrenmana katıldı.

Zorlu bir süreç yaşadıklarını belirten Korcan Çelikay, "Sıkıntılar yaşadık. Yavaş yavaş hepsi çözülüyor. Yargıdaki süreç devam edecek. Oynamama engel kalmadığı için mutluyum. Çok önceden bekliyordum ama daha önceki karara da saygı duyduk. Dün nihayet sonuç aldık. Takımla antrenmanlara devam ediyordum. Bundan sonra maç oynayıp takımdaki yerimi geri almaya çalışacağım" diye konuştu.
Sivasspor kafilesi antrenman sonrasında yenilen öğlen yemeğinin ardından karayolu ile Trabzon'a hareket etti. Takımı Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar ile kulüp personeli uğurladı.

Hareket öncesinde açıklama yapan futbolculardan Kadir Bekmezci, "Trabzonspor iyi bir takım. Biz deplasmanda en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. İyi konsantre olup iyi oynayarak kazanmak istiyoruz" dedi.

Hayrettin ve Uğur'un yokluğunda Trabzon maçında sahaya takım kaptanı olarak çıkacak olan Erman Kılıç ise, "Trabzon zor bir deplasman. İnşallah puan ya da puanlar ile dönmeyi arzu ediyoruz.  İyi konsantre olup iyi mücadele edersek istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. Nitekim de öyle olacak" diye konuştu.

Kırmızı beyazlılar yarın son çalışmasını Trabzonspor tesislerinde yaparak kampa girecek.
 
EA(EA/Aİ)