Kırmızı beyazlı takım, pazartesi akşamı deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tesislerde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Antrenmana izinli olan Korcan ile sakatlığı yüzünden ülkesine giden Milan Cerny katılmadı. Sakatlığı devam eden Ziya Erdal ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanda açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, geçen hafta oynadıkları Galatasaray maçına çok üzüldüklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Kötü oynamadık ama çok kötü goller yedik. Trabzon deplasmanında hedefimiz galibiyet olacak. Şu an rakibimiz çok iyi durumda. Trabzon, zor bir deplasman. Maçın bizim açımızdan en iyi şekilde geçmesi için elimizden geleni yapmamız lazım. Başarı için maçın başından sonuna kadar mükemmel konsantre olup rakibimizden daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. Kalan 5 maçı en iyi şekilde değerlendirebilirsek, ilk 4 için umutlarımızı sürdürebiliriz."

"HAKEMLER HATALI"
Galatasaray maçındaki seyirci tezahüratları yüzünden kulübün ceza aldığına dikkati çeken Rıza Çalımbay, "Taraftarımız ligin en centilmen taraftarlarından biri. Ama hakemlerin de maçlarda yanlış kararlar ile bir tahriki söz konusu. Hakemlerin verdiği yanlış kararlardan dolayı sahada bunlar oluyor. O yüzden daha dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.
 
"HER ALANDA ŞANSSIZLIK YAŞADIK^"

Takımdaki kaleci problemiyle ilgili olarak de değerlendirmelerde bulunan Rıza Çalımbay, bu sene saha içinde ve dışında her türlü şanssızlığı yaşadıklarını vurgularken şunları söyledi:

"Kalecilerden yana da şanssızlık oldu. Kanada milli takımının kalecisi Milan Borjan'ı aldık. Bana göre, halen de söylüyorum, çok çok iyi kaleciydi ama burada uyum sağlayamadı. Diğer arkadaşlarımız da şanssız maçlar oynadı. Tabi bütün her şeyi kaleciye bağlamak yanlış. Takım olarak defansif anlamda yaptığımız bireysel hatalar oldu. Bunlar olmasa bugün daha mükemmel bir yerde olabilirdik."
Şike soruşturmasında tedbir kararı kaldırılan kaleci Korcan Çelikay'ın 1.5 aydır takımla çalıştığını belirten Rıza Çalımbay, "Şu an çok da iyi durumda. Ancak Trabzonspor maçında düşünmüyoruz. Önümüzdeki hafta kendisiyle başlayabiliriz" dedi.

Trabzon'a karayolu ile gideceklerini açıklayan Rıza Çalımbay, Sivas'ta iklim ve hava şartlarının her gün değiştiğini anlatırken de şöyle dedi:

"2 gün önce İstanbul'dan uçakla gelirken inemedik. Samsun'a inmek zorunda kaldık ve 5 saatlik yolculukla kente geldik. Aynı şey olmasın, diye garantili şekilde gitmek için karayolunu tercih ediyoruz. Yorucu bir yolculuk da olsa 2 gün önceden Trabzon'a gideceğiz."

Kırmızı beyazlı takımda cezalı olan Uğur Kavuk ile sakat Ziya Erdal, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Yarın sabah son çalışmasını yapacak olan Sivasspor, öğlen saatlerinde otobüsle Trabzon'a hareket edecek.
 
EA(EA/AÖ)