Bolu'nun Gerede İlçesi'nde bulunan Greenpark Otel'de kampa giren Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, günde çift antrenman yaparak hazırlıklarına başladı. Sabah yapılan antrenmanda çam ormanları arasında koşu yapan futbolcular, daha sonra otelin yanında bulunan göletin çevrisinde koşarak güç depoladı. Antrenmanın son bölümünde açma germe hareketleri yapan futbolcuların birbirleriyle şakalaştıkları görüldü. Teknik direktör Rıza Çalımbay ise yaklaşık 2 saat süren antrenmanda futbolcularla yakından ilgilendi.

Yeni sezonda pozitif futbol oynamak istediklerini söyleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, "Yeni sezon hazırlıklarına başladık. İlk etap çalışmalarında kondisyona yönelik çalışacağız. Yurt dışında ise taktiksel ağırlıklı çalışarak oyun sistemimizi oluşturacağız. Şu anda transferde eksiklerimiz var. Kadromuza 4 ya da 5 futbolcuyu dahil etmek istiyoruz. Eksik olan bölgelerimize düşündüğümüz futbolcuları yönetim kurulumuza söyledik. Onlarda yoğun şekilde çalışıyorlar. Yapacağımız transferlerle geçtiğimiz yıl ki durumumuzun üstüne çıkarız, bu takım o zaman iş yapar. Ancak transfer yapamazsak sıkıntılı dönemler geçirebiliriz. Geçtiğimiz sezon her deplasmanda gol attık. Ama gol de yedik. Pozitif futbolu ortaya koyarak, ayağa pas yapıp pres yapan bir takım oluşturmak istiyoruz. Eksik noktalarımıza yapacağımız transferlerle iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çalımbay, şike davasında Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve futbolcu Korcan hakkındaki hapis kararlarının sorulması üzerine, "Şu anda konu çok sıcak olduğu için ne olacağı belli değil. Bu yüzden de bir şey söylemek için erken. Bir şey diyemem" diye konuştu.



KY(MÇ/Aİ)