Sahalasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildikleri müsabakanın hakemi Halis Özkahya'ya büyük tepki gösteren Rıza Çalımbay, şunları söyledi:

"Akhisar maçının zor olacağını, rakibin çok iyi kapanacağını da iyi biliyorduk. Beklediğimiz gibi oldu. Hakemin çok yanlışları vardı. Şu anda oyuncumuzun bileği delik, krampon vidaları girmiş. Kalecimizin sakatlandığı anı bir hakem göremiyorsa, o hakemin hakemliği bırakması gerekiyor. Sakatlık pozisyonunu süzen hakem, zaten iyi hakemdir. Demek ki, bu pozisyonu göremiyorsa bu hakem bize göre iyi bir hakem değil. Maçtan sonra kendisine söyledim. Pozisyonu nasıl göremiyorsun. Anlık gelişti, dedi. Anlık gelişiyor sende anlık karar vereceksin. Hakemler açısından sıkıntı yaşamaya devam ediyoruz. Maçın kaybedilmesinde bizim de hatamız var. Yakaladığın pozisyonları atacaksın ki, böyle maçlarda rakibi açasın. Golü erken bulacaksın ki maçta rahat edesin. Ama maalesef Akhisar maçında istediklerimizi yapamadık. Birde bunun üzerine hakem hatası eklenince istediklerimiz olmadı. Anadolu takımlarının pozisyonlarını televizyonlarda bir kez gösteriyorlar ve geçiyorlar. Ama başkalarının pozisyonlarını defalarca gösteriyorlar. Ve net bir karar verebiliyorlar. Gerçi olan oldu. Yaşananlardan bizlerin dersler çıkarması gerekli."

Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları İstanbul Güngörenspor karşılaşmasına da değinen Rıza Çalımbay, "Bu maç da çok zor alacak. Bunun farkındayız. İyi bir takımla karşılaşacağız. İyi mücadele eden bir takım. Maça iyi konsantre olamazsan, istediklerini sahaya yansıtamazsan her takım ve her maç zor. Kazanmak için oynayacağız" dedi.

CERNY SAKATLANDI

Sivasspor'un bugunki idmanında Milan Cerny'de sakatlandı. Antrenmanın son bölümünde iki takım halinde oynanan çift kale maçta rakibiyle girdiği ikili mücadele sol ayak bileğine darbe alan Cerny yerde kaldı. Kulüp doktorlarınınz tesislere götürdrüğü Çek oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıkladı. Öte yandan Sivasspor da sakatlıkları süren kaleci Borjan, Aatıf ve Murat Akça'nın tedavilerine ise devam edildiği bildirildi.

BAYRAM KUTLAMASI

Sivasspor teknhik heyeti ve futbolcuları Cumhuriyet'in kuruluşunun 89'uncu yıldönümünü idman sahasında kutladı. İdmandan sonra sahaya getirilen Türk Bayrağı önünde fooğraf çektiren teknik heyet ve futbolcular, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta olmaktan Sivasspor da görev yapmaktan ve Sivasspor forması giymekten memnun olduklarırını söylediler.


HY(EA/AÖ) FOTOĞRAF