Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında kendi evinde Mersin İdman Yurdu ile 3-3 berabere kalıp puanını 4'e çıkartan Sivasspor, pazar günü oynayacağı Fenerbehçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlığı nedeni ile Roman Bednar katılmadı. Koşu, istasyon ve toplu çalışma ile devam eden antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Antrenman öncesinde değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, sakat ve hazır olmayan oyuncular nedeni ile takımın biraz daha zamana ihtiyacı bulunduğunu, ligdeki diğer takımların da henüz tam anlamıyla lige hazır olmadığını dile getirdi. Evlerindoe çok önemli bir Fenerbahçe maçı oynayacaklarını söyleyen Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce Fenerbahçe'ye yarınki Moskova maçında başarılar diliyorum. İnşallah tur atlarlar çünkü bu Türkiye için önemli. Bizim bütün amacımız kendi sahamızda Fenerbahçe'den puan ve puanlar almak. Çünkü buna çok ihtiyacımız var. Kendi sahamızda oynuyoruz. Zor olacağını biliyoruz. Mersin maçındaki oyunu 90 dakikaya yayarsak istediğimiz neticeyi alabiliriz. Fenerbahçe'nin çok iyi yönleri var ama her takım gibi onları da zafları var. İyi yönlerini durdurdup zaaflarından yararlanmak istiyoruz. Bizim göstereceğimiz performans önemli. Arkadaşlarımız biraz mevcut potansiyellerinin üstüne çıkarsa istediğimizi alırız."

"TRANSFER YÖNETİME BAĞLI"

Rıza Çalımbay, transer konusunda ise Başkan Mecnun Otyakmaz ile bir toplantı yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Almayabiliriz de bir oyuncu da alabiliriz. Bu bir tek bizim kararımız değil kulubün mali şartları da önemli. Alabilirsek alacağız ama alamazsak da kadromuzdan memnunum. Yeter ki aksilik ve sakatlık olmasın. Ama yönetim bir fedekarlık yapıp alırsa da memnun oluruz."

Taraftardan memnun olduklarını da dile getiren Rıza Çalımbay, bu konhuda şöyle dedi:

"Kendi sahamızdaki maçlarda taraftar bir güçtür. Onların tiribünleri doldurması önemli. Ben genel olarak taraftarımızdan memnununm. Sadece geçen yıl hem şartlar hem de maçların sıkşık olması nedeni ile beklenen göraüntü olmadı. Biz onlardan memnunuz. Bu senede onlara layık olmaya çalışacağız. Başarı için sadece sahada yapılanlar değil saha dışı faktörler de önemli. Taraftar, yönetim ve medya bunun bir parçası. Bu bütünlük içinde başarılı olmak istiyoruz."